Bedrijfswagens occasions
11628 advertenties
11.600 advertenties








Renault Master T35 2.3 dCi 170PK Automaat Lowliner Verkoopwagen 170PK Automaat Lowliner Verkoopwagen
























































- 1
- 2
- ...
- 364
- Volgende
Bedrijfswagens
Een bedrijfswagen is een auto van de zaak en kan een personenauto, bestelauto of vrachtwagen zijn. De wagen wordt ingezet voor bedrijfsdoeleinden met als voorbeeld het vervoeren van pakketten, personen en andere artikelen.
Rijbewijs
Afhankelijk van het totale bruto gewicht van de bedrijfswagen wordt bepaald wat voor rijbewijs de bestuurder nodig heeft.
-
Rijbewijs B ≤3.500 kg
Is het gewicht van de bedrijfswagen 3.500 kg of minder, dan is een rijbewijs B voldoende. Dat betekent dat u een voertuig mag besturen die tot 8 personen kan vervoeren (de bestuurder niet meegerekend). En heb je een aanhangwagen met een gewicht van 750 kg of minder, dan mag je die ook besturen. Een aanhanger van meer dan 750 kg mag alleen als de auto en aanhanger samen niet boven de 3.500 kg weegt (lege gewicht + het maximale laadvermogen).
Als het gewicht van uw voertuig en aanhangwagen samen meer dan 3.500 kg is, moet u een cursus volgen om een rijbewijs B+ te halen. Met dit rijbewijs mag het gecombineerde gewicht van uw voertuig en aanhangwagen tot 4.250 kg zijn. Als de aanhangwagen zwaarder is dan het motorvoertuig zelf, hebt u een BE rijbewijs nodig.
-
Rijbewijs C > 3.500 kg
Is het voertuig zwaarder dan de toegestane maximummassa van 3.500 kg? Dan heeft u een vrachtwagenrijbewijs nodig. Hierbij voorziet de wetgeving rijbewijs C of C1. Het verschil tussen de twee is hoeveel het voertuig mag wegen.
U heeft een rijbewijs C nodig om vrachtwagens te besturen die meer dan 3.500 kg wegen. Voor lichtere vrachtwagens met een toegestane maximummassa tussen de 3.500 kg en 7.500 kg, heeft u rijbewijs C1 nodig. Met beide rijbewijzen kunt u ook een aanhangwagen besturen die tot 750 kg weegt. Als uw aanhangwagen zwaarder is dan 750 kg, hebt u een rijbewijs CE of C1E nodig. Dat hangt af van de categorieën die zijn vastgesteld.
-
Uitzondering elektrische bedrijfswagens
Sinds 2018 heeft Nederland een vrijstellingsregeling voor elektrische bestelauto's. De regeling geldt tot ten minste 1 januari 2023 en is in het leven geroepen om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om voor dit type bedrijfsvoertuig te kiezen. Elektrische voertuigen die 4.250 kg of minder wegen, mogen met een rijbewijs B gereden worden. De Nederlandse regering heeft echter enkele voorwaarden gesteld aan deze vrijstellingsregeling. Zo mogen de bedrijfsvoertuigen niet gebruikt worden met een aanhangwagen en is het gebruik ervan alleen in Nederland toegestaan. Bovendien moeten de chauffeurs ten minste vijf uur extra rijopleiding volgen. Dit is om de verkeersveiligheid te verbeteren.
Voorbeelden van een elektrische bedrijfswagens zijn: IVECO Daily Electric, Mercedes-Benz eSprinter en Volkswagen e-Crafter.
Waar moet ik opletten bij het kopen van een tweedehands bedrijfswagen?
Voordat je een bedrijfswagen occasion koopt is het verstandig om het volgende te controleren
- Schadeverleden
- Realistische kilometerstand
- Onderhoudsgeschiedenis
- Technische staat
- Slijtage interieur en exterieur
Wat kost een gemiddelde bedrijfswagen occasion?
De gemiddelde prijs in 2024 bedraagt € 23.685. Deze gemiddelde prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan merk, model, bouwjaar, kilometerstand en het land waarin de bedrijfswagen wordt aangeboden.
Wat zijn de meest populaire bedrijfswagen modellen?
De meest aangeboden modellen bedrijfswagens zijn: Iveco Daily, Ford Transit Custom, Mercedes Benz Sprinter en Vito, Volkswagen Crafter, Transporter en Caddy, Renault Master en Traffic. Citroen Jumper, MAN TGE, Opel Vivaro en Movano