Plaats advertentie
Verwijder filtersBouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Cabine

Enkele (2.777)Conditie


Transmissie


Zoekwoord

Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Bedrijfswagens

7.783 advertenties

Koop bedrijfswagen occasions van alle grote merken als Iveco, Mercedes Benz, Volkswagen en Ford. Zoek op bekende modellen als Daily, Transit, Vito en Spinter. Van koelwagens tot gesloten bestelwagens.

7.783 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in jouw inbox
Dankzij de e-mail alert mis je niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Bedrijfswagens 

Een bedrijfswagen is een auto van de zaak en kan een personenauto, bestelauto of vrachtwagen zijn. De wagen wordt ingezet voor bedrijfsdoeleinden met als voorbeeld het vervoeren van pakketten, personen en andere artikelen.  

Rijbewijs 

Afhankelijk van het totale bruto gewicht van de bedrijfswagen wordt bepaald wat voor rijbewijs de bestuurder nodig heeft.  

  • Rijbewijs B ≤3.500 kg 

Is het gewicht van de bedrijfswagen 3.500 kg of minder, dan is een rijbewijs B voldoende. Dat betekent dat u een voertuig mag besturen die tot 8 personen kan vervoeren (de bestuurder niet meegerekend). En heb je een aanhangwagen met een gewicht van 750 kg of minder, dan mag je die ook besturen. Een aanhanger van meer dan 750 kg mag alleen als de auto en aanhanger samen niet boven de 3.500 kg weegt  (lege gewicht + het maximale laadvermogen). 

Als het gewicht van uw voertuig en aanhangwagen samen meer dan 3.500 kg is, moet u een cursus volgen om een rijbewijs B+ te halen. Met dit rijbewijs mag het gecombineerde gewicht van uw voertuig en aanhangwagen tot 4.250 kg zijn. Als de aanhangwagen zwaarder is dan het motorvoertuig zelf, hebt u een BE rijbewijs nodig. 

  • Rijbewijs C > 3.500 kg 

Is het voertuig zwaarder dan de toegestane maximummassa van 3.500 kg? Dan heeft u een vrachtwagenrijbewijs nodig. Hierbij voorziet de wetgeving rijbewijs C of C1. Het verschil tussen de twee is hoeveel het voertuig mag wegen. 

U heeft een rijbewijs C nodig om vrachtwagens te besturen die meer dan 3.500 kg wegen. Voor lichtere vrachtwagens met een toegestane maximummassa tussen de 3.500 kg en 7.500 kg, heeft u rijbewijs C1 nodig. Met beide rijbewijzen kunt u ook een aanhangwagen besturen die tot 750 kg weegt. Als uw aanhangwagen zwaarder is dan 750 kg, hebt u een rijbewijs CE of C1E nodig. Dat hangt af van de categorieën die zijn vastgesteld. 

  • Uitzondering elektrische bedrijfswagens 

Sinds 2018 heeft Nederland een vrijstellingsregeling voor elektrische bestelauto's. De regeling geldt tot ten minste 1 januari 2023 en is in het leven geroepen om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om voor dit type bedrijfsvoertuig te kiezen. Elektrische voertuigen die 4.250 kg of minder wegen, mogen met een rijbewijs B gereden worden. De Nederlandse regering heeft echter enkele voorwaarden gesteld aan deze vrijstellingsregeling. Zo mogen de bedrijfsvoertuigen niet gebruikt worden met een aanhangwagen en is het gebruik ervan alleen in Nederland toegestaan. Bovendien moeten de chauffeurs ten minste vijf uur extra rijopleiding volgen. Dit is om de verkeersveiligheid te verbeteren.  

Voorbeelden van een elektrische bedrijfswagens zijn: IVECO Daily Electric, Mercedes-Benz eSprinter en Volkswagen e-Crafter

Bedrijfswagens te koop - Occasion en nieuw - Trucks.nl

Hoe adverteer ik bedrijfswagens?

Het verkopen van één of meerdere bedrijfswagens via TrucksNL is zeer eenvoudig. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. Kortom, iedereen kan een advertentie plaatsen op TrucksNL.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Staan er alleen tweedehands wagens en werktuigen geadverteerd?

Gebruikte voertuigen vertegenwoordigen het grootste aanbod op de website, maar er worden ook nieuwe en beschadigde objecten aangeboden. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod van de in totaal ruim 100.000 advertenties die online staan.