Plaats advertentie
Verwijder filtersBouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor


Vermogen (PK)Transmissie

Assen

Asconfiguratie

4x2 (5.649)
6x2 (857)
6x4 (354)
4x4 (139)
8x4 (74)

10x4 (5)
2x2 (3)
6x6 (46)
8x2 (6)
8x6 (8)
8x8 (1)
Toon meer

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Zoekwoord

Vrachtwagen trekkers

8.551 advertenties

Koop standaard trekkers, Amerikaanse torpedo front trekkers en zware last trekkers voor het zware werk. Ruime keuze trekkers van alle grote merken als Scania, DAF, MAN, Mercedes Benz, Volvo en Iveco.

8.551 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Gebruikte vrachtwagen trekkers kopen

Er zijn verschillende type vrachtwagen trekkers te koop.

 • Standaard trekkers
  De meest voorkomende type trekkers in de transportwereld.
 • Zware last trekkers
  Deze trekkers zijn uitgevoerd met een zwaarder chassis en meerdere (aangedreven) assen om een hoger laadvermogen te realiseren. Daarnaast zijn de zwaarste trekkers vaak ook uitgevoerd met een koppelomvormer zodat zij iedere zware last in beweging kunnen krijgen. 
 • Volume trekkers
  Dit zijn trekkers waarvan de bovenzijde van de koppelingsschotel maximaal 105 cm. hoog is vanaf de grond gemeten. Met deze trekkers kunnen hoge opleggers (Volumetrailers, Megatrailers) vervoerd worden zonder de wettelijke maximale hoogte te overschrijden. Tevens worden deze trekkers dikwijls ingezet voor het vervoer van hoge, ondeelbare ladingen op open opleggers. Andere benamingen voor Volume trekkers zijn: Mega trekkers, Jumbo trekkers en Lowdeck trekkers. 
 • Gevaarlijke stoffen trekkers (ADR)
  Dit zijn trekkers die speciaal zijn uitgerust om gevaarlijke ladingen te vervoeren. Denk aan een hoofdschakelaar/killswitch, brandblussers, gevarenborden of een noodstroomvoorziening die vloeistoffen kunnen blijven koelen of verwarmen wanneer de motor zou uitvallen. 

Trekkers met kraan

Een autolaadkraan gemonteerd op een trekker is een veel voorkomende uitrusting. Deze krachtige uitschuifbare kranen kunnen ter plekke laden en lossen ongeacht welk type oplegger of aanhanger gekoppeld wordt. 

PTO (power take off)

Een autolaadkraan wordt aangedreven door een krachtafnemer PTO. Deze kan apart worden ingeschakeld. Het is een extra systeem op de versnellingsbak of reductiebak van een vrachtwagen. Wel wordt er gebruik gemaakt van de motor van de trekker.  Een autolaadkraan is zoals gezegd een aangekoppeld werktuig dat middels PTO (power take off) werkt. De trekker hoeft niet te rijden om het werktuig gebruiken. PTO (of aftakas) wordt niet alleen gebruikt voor autolaadkranen maar ook voor bijvoorbeeld waterpompen aan te drijven op een brandweerwagen.  

Qua slijtage/verbruik kunt u de volgende stelregel gebruiken: 1 uur de kraan bedienen staat gelijk aan 50km rijden.
Trekkers met PTO 

Intarder, retarder en motorrem zijn aanvullende remsystemen

Intarders en retarders zijn transmissieremmen. Truckfabrikanten kiezen steeds vaker voor de naam intarder omdat dit retardersysteem volledig geïntegreerd is in de aandrijflijn, waar een retarder voorheen nog achteraf op een aandrijflijn opgebouwd kon worden. Zeker als een route door bergachtig gebied loopt is een intarder of retarder aan te bevelen, het verhoogd de veiligheid en vermindert de slijtage op trommel- of schijfremmen. Een 
motorrem genereert extra remkracht door het uitlaatsysteem volledig af te sluiten, en hiermee grote tegendruk aan de motor te leveren. 

Cabines

Internationaal transport wordt gereden met trekkers met een slaapcabine. Dit zijn luxe cabines voorzien van een slaapplaats voor de chauffeur die soms dagen / weken onderweg is. Nationaal transport trekkers hebben vaak een dagcabine. Veel merken hanteren hun eigen namen voor de verschillende type cabine. Volvo kent bijvoorbeeld de Globetrotter cabine, speciaal voor lange afstanden terwijl DAF dat een Space Cab noemt.  

Bekende merken

Het uiterlijk

Internationaal zijn er grote verschillen van trekkers. De term "standaard trekker" betekent in de EU iets anders dan in de Verenigde Staten. Standaard trekkers in de EU hebben een platte voorkant waarbij de motor zich onder de cabine bevindt. In de V.S. noemen ze het dan ook een Cab over Engine ( Cabine boven de motor). Als een amerikaan het heeft over een standaard of conventionele trekker dan bedoelen zij de Europese term torpedo trekker. Hier bevindt de motor zich in de neus van de trekkende eenheid. 

Vrachtwagen trekkers kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik vrachtwagens trekkers?

Het verkopen van één of meerdere trekkers via TrucksNL is zeer eenvoudig. Iedereen kan een advertentie plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen.

Staan er alleen gebruikte trekkers geadverteerd op TrucksNL?

Er worden met name gebruikte voertuigen aangeboden op de website. Maar er worden ook nieuwe en beschadigde objecten aangeboden. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod van de in totaal ruim 100.000 advertenties die online staan.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.