Volvo Trekkers

Bekende Volvo trekker series en type zijn: Volvo FH, FMX, FM en FL. Een bekend type cabine voor internationaal transport zijn de Globetrotters. Dit is een extra hoge cabine voor meer comfort.

Verwijder filtersBouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Transmissie

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Cabinetype
Zoekwoord

726 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
Volvo
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Volvo trekkers

Productie
Volvo is wereldwijd een van de grootste truckfabrikanten met fabrieken in Europa, Rusland, Azië, Australië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, en Afrika.

Naast trekkers bouwt Volvo natuurlijk ook vrachtwagens, bouwmachines en autobussen.

Volvo COE en torpedofrontcabine
Voor de Europese markt produceert Volvo een breed gamma trekkers voorzien van een frontstuurcabine (COE). Voorheen boden zij ook nog de mogelijkheid om een torpedofrontcabine (neus) te kiezen, maar deze varianten worden nu alleen nog geproduceerd voor de Noord- en Zuid-Amerikaanse markten.

FL-serie
De kleinste cabine binnen de Volvo gelederen is de FL-serie. Deze cabine is leverbaar als dagcabine, slaapcabine en manschapscabine (dubbele cabine). Met motorvermogens variërend tussen de 210 en 280 pk wordt de FL veelal ingezet in het lichtere regionale werk.

FE-serie
Het grotere broertje van de FL-serie is de FE-serie. Deze serie wordt uitsluitend geleverd in combinatie met de 8 liter motor met vermogens variërend tussen de 250 en 350 pk. De FE-serie is het meest geschikt voor het middelzware regionale en nationale wegtransport. Naast een dagcabine is de FE-serie ook leverbaar als slaapcabine en low entry-cabine.

FM-serie
Met motorvermogens variërend tussen de 330 en 500 pk is de FM-serie van Volvo de kleinere alleskunner. Met een maximaal GCW van 120 ton is de FM inzetbaar voor iedere klus. De trekkers uit de FM-serie kennen vijf verschillende cabine uitvoeringen, van dagcabine tot de wereldbefaamde Globetrotter XL-cabine.

FH-serie
Speciaal voor het middellange en lange afstandsverkeer heeft Volvo de FH-serie ontwikkeld. Volvo trekkers worden standaard geleverd met een PTO voorbereiding op de versnellingsbak, waardoor het opbouwen van bijvoorbeeld een autolaadkraan eenvoudiger wordt.

De FH-serie is evenals de FM-serie leverbaar met de 13 liter motor, maar ook met de 16 liter motor met een maximaal vermogen van 750 pk.  Deze FH 16 modellen worden veelal ingezet in het zware werk als 6x4 of 8x4 uitvoering.

Andere populaire merken van trekkers zijn Scania, DAF, MAN en Mercedes-Benz.