Plaats advertentie
Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Bedrijfsuren


Uitrusting
Conditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Laders

1.230 advertenties

Laders zijn onmisbaar in de bouw en landbouw. Koop wielladers van Caterpillar, Volvo en Komatsu. Ondergrondse laders voor o.a. mijnbouw worden ook aangeboden.

1.230 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Gebruikte laders kopen

De lader is een grondverzetmachine. Een lader kan op luchtbanden of rupsbanden rijden. Een shovel op wielen wordt ook wel een wiellader genoemd en die met rupsbanden wordt logischerwijs een rupslader genoemd. Met name in de wegenbouw en de bouw worden laders ingezet. Rupsbanden zijn in staat in een onherbergzaam gebied te presteren maar rijden nagenoeg niet op de weg.

De lader om bergen te verzetten

Met een lader wordt de grond geschoven en geschept. Maar de lader kan niet dieper dan het niveau van de wielen graven. Telescopische laders hebben een uitschuifbare hefarm. Bij starre laders kan de hefarm niet gebogen worden. Aan de hefarm kunnen diverse voorzetstukken geplaatst worden waardoor de machine op verschillende wijzen inzetbaar is. Zo kan er een dichte bak geplaatst worden voor zand of een puinbak. Ook palletvorken voor het heffen en vervoeren van pallets behoort tot de mogelijkheid.

Een stenenklem en stenenrotator kan gebruikt worden voor het verplaatsen van stenen. Er zijn type laders met knikbesturing, zogenaamde knikwielladers. Hierbij bestaat de machine uit twee gedeelten waardoor de wagen in een knik kan buigen en dus wendbaarder is. De knikmops is hier de mini versie van. Doordat de lader met diverse voorzetstukken kan worden gebruikt is hij in veel industrietakken en bij verschillende bouwwerkzaamheden inzetbaar.

De lader is er ook in diverse formaten variërend van 1300 tot en met 200.000 kilogram. De kleinere modellen, mini laders, worden met name door hoveniers gebruikt. Verder wordt in de agrarische sector ook veel gebruik gemaakt van laders. Maaimachines kunnen namelijk ook aan de lader worden gekoppeld of voedsel doseermachines. Bij het straten maken wordt de lader gebruikt voor het mechanisch bestraten.

Bekende merken laders

Er zijn vele verschillende merken die laders produceren, de een bekender dan de ander. De meeste laders die u zult tegenkomen zijn die van CaterpillarVolvoKomatsu en JCB.

Laders kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik gebruikte laders?

Het maakt niet uit of u één of meerdere gebruikte laders wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. 

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.