Wielladers / shovels

Filter resultaten Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Bedrijfsuren


ZoekwoordLaadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

857 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
wielladers
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

“Officieel” is de wiellader bedoeld als grondverzetmachine om grote hoeveelheden grond te kunnen verplaatsen. Maar doordat de hefarm van de wiellader geschikt is voor verschillende voorzetstukken is de machine multi-inzetbaar. Grondbakken, puinbakken, een stenenklem, hijsmast, palletvorken kunnen aan de hefarm gekoppeld worden. Het is zelfs mogelijk een bezem te plaatsen. De brede wielen zorgen ervoor dat de wiellader voldoende grip heeft op onherbergzaam terrein. De wiellader wordt ook wel shovel of laadschop genoemd.

Met de wiellader bergen werk verzetten

Een shovel kan overigens ook met rupsbanden zijn uitgevoerd. Het voordeel van een wiellader ten op zichten van de shovel met rupsbanden is, dat deze geen beschadigingen aan het wegdek toebrengen en op de weg sneller rijden. Verder zijn de shovels met wielen ook meer wendbaar dan degene met rupsbanden. Doordat de wiellader met verschillende voorzetstukken kan werken en op ruw terrein stabiel kan rijden, wordt deze op diverse werkterreinen ingezet. De wiellader wordt gebruikt in de bouw bijvoorbeeld de wegen- of waterbouw. In de agrarische sector is een shovel onmisbaar in de landbouw, maar ook voor werk in de stallen.

Voor het mechanisch bestraten worden ook vaak wielladers ingezet. De wielladers hebben veelal een knikbesturing waardoor de wagens wendbaar zijn. De relatief geringe breedte zorgt ervoor dat u op smal terrein de machine kan manoeuvreren. Een wiellader kan graafwerkzaamheden verrichtten tot op een zekere diepten. De shovel kan namelijk niet graven beneden het niveau van de wielen. Voor het dieper graafwerk is een dieplepel nodig.

De wiellader: specialist als grondverzetmachine, multifunctioneel in gebruik

De shovel is er in verschillende formaten en gewichten. Dit kan variëren van 1,3 tot 200 ton eigen gewicht. De zogenaamde minishovels zijn handig op kleine terreinoppervlakten omdat ze wendbaar zijn. Daardoor zijn ze ook geschikt voor het werk in bijvoorbeeld stallen.

Caterpillar, JCB, Volvo, Komatsu en Liebherr zijn leveranciers van wielladers die bekend staan om een betrouwbare kwaliteit. De wiellader is een specialist als grondverzetmachine en is multifunctioneel in gebruik.