Plaats advertentie
Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Bedrijfsuren


Uitrusting
Conditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Wielladers / shovels

1.030 advertenties

Wielladers ( ook wel shovel of laadschop genoemd) worden ingezet als grondverzetmachine. Het formaat van een wiellader loopt uiteen van 1.300 kg tot maar liefst 200.000 kg. De hefarm aan de voorkant is geschikt voor verschillende voorzetstukken.

1.030 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Gebruikte wielladers / shovels kopen

“Officieel” is de wiellader bedoeld als grondverzetmachine om grote hoeveelheden grond te kunnen verplaatsen. Maar doordat de hefarm van de wiellader geschikt is voor verschillende voorzetstukken is de machine multi-inzetbaar. Graafbakken, puinbakken, en diverse grijpers kunnen aan de hefarm gekoppeld worden. Het is zelfs mogelijk een bezem te plaatsen. De brede wielen zorgen ervoor dat de wiellader voldoende grip heeft op onherbergzaam terrein. 

De wiellader kent vele namen

Met name in Nederland kent de wiellader vele namen. De gebruikte benaming blijkt sterk regio gebonden maar ook leeftijdsgebonden. De wiellader wordt in delen van Nederland ook shovel of laadschop genoemd. 

Shovel of rupsbanden of wielen

Een shovel kan overigens ook met rupsbanden zijn uitgevoerd. Het voordeel van een wiellader ten op zichten van de shovel met rupsbanden is, dat deze geen beschadigingen aan het wegdek toebrengen en op de weg sneller rijden. Verder zijn de shovels met wielen ook meer wendbaar dan degene met rupsbanden. Doordat de wiellader met verschillende voorzetstukken kan werken en op ruw terrein stabiel kan rijden, wordt deze op diverse werkterreinen ingezet.

Shovels worden ingezet in vele sectoren

De wiellader wordt gebruikt in de bouw bijvoorbeeld de grond- weg- en waterbouw. In de agrarische sector is een shovel onmisbaar in de landbouw, maar ook voor werk in de stallen. Voor het mechanisch bestraten worden ook vaak wielladers ingezet. De wielladers hebben veelal een knikbesturing waardoor de wagens wendbaar zijn. De relatief geringe breedte zorgt ervoor dat u op smal terrein de machine kan manoeuvreren. Een wiellader kan graafwerkzaamheden verrichtten tot op een zekere diepten. De shovel kan namelijk niet graven beneden het niveau van de wielen. Voor het dieper graafwerk is een dieplepel nodig.

Een bijna alles-kunner

Wiellader worden in vele sectoren ingezet zoals wegenbouw, de agrarische sector en de mijnbouw.  De shovel is er in verschillende formaten en gewichten. Dit kan variëren van 1,3 tot 200 ton eigen gewicht. De zogenaamde minishovels zijn handig op kleine terreinoppervlakten omdat ze wendbaar zijn. Daardoor zijn ze ook geschikt voor het werk in bijvoorbeeld stallen. 

Verschil wiellader en bulldozer

Een shovel lijkt erg op een bulldozer (wieldozer) echter het grote verschil is dat een een shovel een beweegbaar blad heeft. Hiermee kunnen ook ladingen worden getild en worden vervoerd. 

Merken wielladers

Caterpillar, JCB, Volvo, Komatsu en Liebherr zijn leveranciers van wielladers die bekend staan om een betrouwbare kwaliteit. De wiellader is een specialist als grondverzetmachine en is multifunctioneel in gebruik.

Wielladers / shovels te koop - gebruikt en nieuw - Trucks.nl

Hoe adverteer ik wielladers?

Het verkopen van één of meerdere wielladers via TrucksNL is zeer eenvoudig. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. Kortom, iedereen kan een advertentie plaatsen op TrucksNL.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Staan er alleen gebruikte wielladers geadverteerd?

Gebruikte voertuigen vertegenwoordigen het grootste aanbod op de website, maar er worden ook nieuwe en beschadigde objecten aangeboden. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod van de in totaal ruim 100.000 advertenties die online staan.

Wat is het verschil tussen een wiellader, shovel en laadschop?

Er is geen verschil. Dit zijn synoniemen en betekenen dus hetzelfde. Afhankelijk van de regio in Nederland gebruikt men een van deze termen.