Kraanwagen / Autokraan

Filter resultaten Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)Asconfiguratie - 0 geselecteerd

Toon alle asconfiguraties

Zoekwoord
Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

797 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
kraanwagens
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De kraanwagen is een vrachtwagenonderstel met daarop een telescopische mast gemonteerd. Meestal is deze mast uitgerust met een hulpgiek/JIB die de mogelijkheden van de kraan vergroot.

Autokraan

Een kraanwagen wordt ook wel autokraan genoemd en hebben net als een alle terrein kraan een tweede cabine waaruit de kraan wordt bestuurd.

Wanneer in te zetten?

Kraanwagens mogen op op de openbare- en snelweg rijden en kennen ongeveer een maximale snelheid van 90 km/u. Kraanwagens worden veel gebruikt bij bouwwerkzaamheden op verharde ondergrond. Ze zijn vaak te vinden bij bouwwerkzaamheden in de stad maar kunnen ook op menig bouwterein worden ingezet dankzij uitschuifbare stempels (poten) die de stabliteit vergroten. Kraanwagens kunnen moeilijk bereikbare locaties bereikenen. De hefcapaciteit van de een kraanwagen biedt uitkomst vele laad- en los werkzaamheden rondom de bouw. Wanneer er extreem zware lasten getild moeten worden worden er alle terrein- of mobiele torenkranen ingezet.

Geen verzamelnaam voor alle mobiele kranen

De term kraanwagen wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor alle mobiele kranen terwijl dit technisch gezien onjuist is. Een alle terrein kraan of mobiele torenkraan zijn wellicht aanverwant maar ze verschillen van elkaar op diverse vlakken als de maximale hefcapaciteit, reikwijdte en snelheid.