Plaats advertentie
Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Bedrijfsuren

Conditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Mobiele kranen

1.528 advertenties

Mobiele kranen is een verzamelnaam voor alle type kranen die "mobiel" / verrijdbaar zijn. Dit kan op wielen of op rupsbanden zijn. Denk hierbij aan kraanwagens, alle terrein kranen en mobiele torenkranen.

1.528 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Vele type mobiele kranen

Mobiele torenkraan

Wanneer men spreekt over mobiele hijskranen doelt men meestal op torenkranen op rupsbanden of wielen. Het is een metalen mast met een horizontale boomconstructie (giek) die gestationeerd wordt bij bouwprojecten. Over de giek rijdt een loopkat waaraan de haak hangt. Dit type mobiele hijskraan kan zich met lage snelheden verplaatsen. Het wordt ook wel een mobiele hijskraan of mobiele bouwkraan genoemd. Een vaste torenkraan werkt overigens ook op deze wijze alleen deze kunnen zich niet verplaatsen. 

Kranen op een onderstel van een vrachtwagen

Mobiele hijskranen

De term mobiele hijskraan staat ook symbool voor vrachtwagens met een uitklapbare metalen mast met horizontale boomconstructie (giek). Letterlijk dus een torenkraan op wielen. De tweede cabine gaat mee naar boven zodat de kraanmachinist vanaf grote hoogte kan werken

Alle terrein kraan

Een alle terrein kraan kan zich verplaatsen op bouwterreinen en openbare wegen. De alle terrein kraan kan zich uitstekend manoeuvreren doordat alle assen meedraaien. Alle terrein kranen hebben een telescopische mast. De voorkant van een alle terrein kraan is geen typische voorkant van een vrachtwagen. Alle terrein kranen hebben een plattere bestuurderscabine.  

Kraanwagens / autokraan

Kraanwagens zijn ook mobiele kranen. Dit zijn vrachtwagens met een telescopische mast die tot wel 8x de lengte van de basiskoker kan uitschuiven. Kraanwagens zijn zeer wendbaar en worden vaak ingezet bij bouwprojecten in een stedelijk gebied. Kraanwagens hebben net als een alle terrein kraan een tweede cabine. De tweede cabine kan vaak kantelen zodat de machinist een goed zicht heeft op de kraan en het dak van de cabine niet het zicht belemmerd. 

Ruwterrein kraan

Ruw terrein kranen zijn ook mobiel, want ze kunnen immers rijden. Ruw terrein kranen zijn te herkennen aan een 4x4 as-configuratie en zijn versterkt tegen weersinvloeden. Ruw terrein kranen hebben één cabine. Ruwterreinkranen mogen niet over de snelweg rijden en worden meestal vervoert door een vrachtwagen met dieplader of semi dieplader

City kraan

De city kraan is een relatief nieuw type kraan. Het is een tussenvorm van een kraanwagen en een ruwterreinkraan. City kranen zijn bij uitstek geschikt voor bouwterreinen in een stedelijk gebied. 

Telescopische rupskranen

Dit zijn kranen met een telescopische mast en rijdend op rupsbanden. 

Vrachtwagens met een autolaadkraan

Een autolaadkraan is uitrusting op een vrachtwagen. Een autolaadkraan kan op vele verschillende vrachtwagens of trekkers geplaatst worden. De kraan wordt tegenwoordig vaak bediend met een afstandsbediening. Kraanwagens en vrachtwagens met een autolaadkraan worden vaak door elkaar gehaald. Men noemt beide een "kraanwagen" maar technisch gezien is dat onjuist. Een kraanwagen heeft sowieso een tweede cabine, terwijl een vrachtwagen of trekker met autolaadkraan dat niet heeft. Daarnaast hebben kraanwagens een grotere maximale hefcapaciteit  Vrachtwagens of trekkers met een autolaadkraan worden bijvoorbeeld veel gebruikt bij het vervoer en lossen van bestratingsmaterialen. De autolaadkraan kan dan vaak rijden over de rails in de platte oplegger of open laadbakbak oplegger

Welke mobiele kraan?

Dit is afhankelijk waar en waarvoor voor het gebruikt dient te worden. Voor zeer zware hefwerkzaamheden worden doorgaans mobiele torenkranen en of alle terrein kranen ingezet. Dit type mobiele kranen hebben doorgaans ook de verste reikwijdte en de hoogste hefhoogte. 

Mobiele kranen te koop - gebruikt en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik mobiele kranen?

Het maakt niet uit of u één of meerdere mobiele kranen wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Staan er alleen tweedehands mobiele kranen geadverteerd?

Er worden voornamelijk gebruikte voertuigen aangeboden op de website. Maar er zijn ook nieuwe en beschadigde objecten tussen. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod. In totaal staan er ruim 100.000 advertenties online.