Plaats advertentie
Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Bedrijfsuren


Uitrusting
Conditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Graafmachine kopen

3.665 advertenties

Graafmachines zijn grofweg in te delen in drie klassen, Mini-graafmachines voor het lichtere werk, midi-graafmachines voor middelgroot werk en de zware graafmachines.

3.665 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Gebruikte graafmachine kopen

Graafmachines zijn onmisbaar op bouwterreinen. Graafmachines worden aangedreven op rupsbanden of wielen. Los van het grondverzet worden graafmachines ook ingezet voor sloopwerkzaamheden.

 • Rupsgraafmachines
  Rupsgraafmachines worden aangedreven op rupsbanden. Dit type graafmachine wordt ingezet op lastig, ruw en onverhard terrein.
 • Wielgraafmachines
  Wielgraafmachines worden aangedreven op wielen. Wielgraafmachines zijn sneller dan dan rupsgraafmachines.
 • Graaflaadmachines
  Graaflaadmachines worden ook wel backhoe genoemd. Graaflaadmachines hebben een front loader (ook wel boom genoemd) en een graafarm waarmee gegraven kan worden. Graaflaadmachines worden vaak ingezet bij het aanleggen van leidingen en kabels of om kluiten, boomstammen en wortels uit de grond te scheppen. 
 • Sleuvengravers
  Sleuvengravers worden ook wel kettinggraafmachines genoemd. Hiermee kunnen sleuven gegraven worden in moeilijk af te graven ondergrond. Denk hierbij aan leem- en klei grond of waar veel stenen en keien liggen. 

Vele toepassingen

Graafmachines worden gebruikt in vele branches zoals:

 • Mijnbouw
  Grondstoffen, delfstoffen en mineralen winning. Graafmachines spelen vaak een rol bij open mijnbouw dat plaats vindt aan de oppervlakte. 
 • Grond-weg en waterbouw (GWW)
  Graafmachines worden gebruikt om grond te verzetten alvorens wegen kunnen worden aangelegd. 
 • Bosbouw
  In de bosbouw worden graafmachines veel ingezet om stronken en boomstammen uit te graven.
 • Landbouw

Zware graafmachines worden met name ingezet in de mijnbouw en wegenbouw terwijl kleinere graafmachines worden ingezet door tuinders. 

Uitrusting / opzetstukken

De arm van graafmachines zijn multi-functioneel. Diverse graafbakken en grijpers kunnen hier doorgaans opgezet worden zodat de graafmachine op diverse vlakken ingezet kan worden.

Bekende merken

Graafmachines kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik graafmachines?

Het maakt niet uit of u één of meerdere graafmachines wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. 

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp. 

Staan er alleen tweedehands voertuigen en machines geadverteerd?

Er worden voornamelijk gebruikte voertuigen aangeboden op de website. Maar er zijn ook nieuwe en beschadigde objecten tussen. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod. In totaal staan er ruim 100.000 advertenties online.