Wielgraafmachines / Bandenkraan

Wielgraafmachines (bandenkranen) zijn meestal wat kleiner d...meer

Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Bedrijfsuren


Uitrusting - 0 geselecteerdEuronorm - 0 geselecteerd


Conditie - 0 geselecteerd


Zoekwoord


Brandstoftype - 0 geselecteerd


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

407 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De wielgraafmachine (ook wel bandenkraan genoemd) onderscheidt zich door de luchtbanden. Voordeel ten opzichte van de rupsgraafmachine is dat de wielgraafmachine makkelijker rijdt op de weg. Een rupsgraafmachine zal eigenlijk altijd met een lader moeten worden vervoerd. De rupsgraafmachine is wel wat stabieler in onherbergzaam gebied en deze drukt het oppervlak wat gelijkmatiger aan. De graafmachine met luchtbanden is echter sneller en ook makkelijker wendbaar. De rupsbanden kunnen bovendien beschadigingen aan het wegdek achterlaten. De merken Caterpillar, Volvo, Liebherr, Komatsu en Hitachi leveren onder andere diverse type graafmachines.

De wielgraafmachine voor graven, vereffenen en verzetten

Naast het graven van kuilen en greppels kan de graafmachine ook ingezet worden voor het vereffenen van terrein, of voor het verzetten van materialen. De graafmachines kunnen afhankelijk van de grootte enkele meters diep graven. De graafmachine kan een kantelstuk hebben. Met de diverse aanbouwdelen kunnen de wielgraafmachines voor meerdere doelen worden ingezet. Zo kunnen sorteergrijpers of breekbakken gemonteerd worden aan de arm voor sloopwerkzaamheden. Met een schalengrijper kan puin worden gepakt en verplaatst worden.

Precissieklus in de tuin of bij de rand van een ravijn

Wielgraafmachines zijn er in diverse afmetingen en types. De wielgraafmachines variëren van de gewichtsklasse van minder dan 10 tot 90 ton aan gewichtscapaciteit. De mini wielgraafmachine, de kleinste gewichtsklasse, is geschikt voor precisiewerk op een terrein waar de bewegingsruimte klein is. Deze graafmachines worden bijvoorbeeld in de agrarische sector ingezet in de stallen. De spingraafmachine is een bijzondere wielgraafmachine. Deze graafmachine beweegt zich niet voort door de wielen. De graafmachine beschikt over uitschuifbare poten. Door middel van het in en uitschuiven van de poten beweegt de machine zich voort, als een spin. Hierdoor kan met deze graafmachine, graafwerkzaamheden worden uitgevoerd in een omgeving met steile hellingen zoals de bergen of bij afgravingen.

Wielgraafmachines kopen / Bandenkraan - gebruikt en nieuw - TrucksNL