Plaats advertentie
Verwijder filters

Merk

Krone (106)
Orten (56)

ABB (1)
AC (2)
ACTM (6)
AGPRO (36)
AJK (7)
AMT (3)
ASCA (6)
Atec (1)
ATM (8)
BCW (1)
Beco (9)
BPW (2)
BSL (1)
Bunk (1)
Burg (24)
Bygg (4)
DAF (6)
Dam (5)
Dapa (2)
Doll (7)
DRACO (22)
Eco (1)
EKW (4)
Empl (1)
ESVE (3)
ETA (1)
FAG (1)
Floor (39)
GS (29)
H&W (2)
HKM (3)
HMF (1)
HOKA (1)
HRD (2)
HWD (1)
Jako (3)
JCB (1)
JPM (3)
Jumbo (16)
Jung (3)
Kab (1)
KAR (2)
Kip (3)
KMA (1)
KWB (4)
LAG (8)
Lako (4)
Lanz (3)
Mafi (6)
MAN (3)
MINI (3)
MOL (5)
Moog (1)
MTD (1)
Omar (2)
Omme (2)
OVA (1)
Plan (1)
ROHR (4)
SAF (1)
Samro (17)
SDC (3)
SEB (3)
Spier (14)
Stas (14)
Sterk (10)
Tec (1)
Trax (3)
VAN (2)
VGM (1)
VM (2)
WAF (7)
Zorzi (10)
Toon meer

Bouwjaar


Prijs (€)Assen

Aantal assen

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

Aanhangers voor vrachtwagens

2.564 advertenties

Een aanhanger met een laadgewicht van meer dan 3500 kg moet door een vrachtwagen getrokken worden. De meeste aanhangers voor trucks hebben twee, drie of zelfs vier assen. Maak een schatting van het gewicht van de ladingen die u vervoert en kies op basis daarvan een aanhanger.

2.564 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Het verschil tussen een aanhanger en een oplegger voor vrachtwagens is dat een oplegger een koppeling heeft die tegelijkertijd als steunpunt dient. Een aanhanger kan daarentegen zelf blijven staan omdat er op ieder uiteinde minimaal een as gemonteerd is. Het voordeel van een aanhanger is daarom dat een aanhanger-trekker combinatie tot twee meter langer mag zijn dan een oplegger. Dat betekent extra laadruimte voor een minimale toename in brandstofverbruik.

Gross Vehicle Weight

Gross Vehicle Weight bepaalt welk trekkend voertuig u nodig heeft. De term Gross Vehicle Weight, wordt vaak afgekort tot GVW.

GVW bestaat uit:

• De massa van het trekkende voertuig (we hebben het dan over het lege gewicht)
• Het maximaal toegestane laadvermogen

Komt het bovenstaande op een totaal van minder dan 3500 kg, dan is een bestelwagen of auto afdoende. U heeft een vrachtwagen nodig wanneer het de GVW boven dit gewicht uitkomt. Bij een maximum massa van 3500 kg of meer heeft u een APK plicht, moet u wegenbelasting betalen voor de aanhanger en heeft u een WA-verzekering nodig.

Haal meer uit uw aanhanger met de juiste uitrusting

Een aanhanger voor trucks wordt vaak ingezet voor het transport van goederen. Rust uw aanhanger uit met een huif zodat uw transport veilig en met minimale kans op schade op de plaats van bestemming aankomt. Een schuifzeilhuif stelt u in staat om ook via de zijkanten, of zelfs via de bovenzijde te laden en te lossen. Ook specifieke uitrustingen zoals een autokraan behoren tot de mogelijkheden.

Schamel en Wipkar

Schamelaanhangers  worden ingezet voor het zwaardere werk. Schamelaanhanger hebben een stuurbare as voorop en een as achter. Hierdoor kan de aanhanger ook blijven staan zonder dat er een trekkende eenheid of oplegger aangekoppeld is. 

De term wipkar is jargon voor een middenasser. Wipkarren zijn wendbaarder dan schamelaanhangers en kennen een doorgaans een lagere GVW. De assen hoeven niet per se in het midden te zitten zoals het woord middenasser suggesreert. Deze kunnen ook meer aan de achterzijde geplaatst zijn. Zonder trekkende eenheid kunnen wipkarren ook "wippen".  Wipkarren worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld machines mee te vervoeren. 

Vrachtwagen aanhanger  te koop - gebruikt en nieuw - Trucks.nl

Hoe adverteer ik vrachtwagen aanhangers?

Het verkopen van één of meerdere vrachtwagen aanhangers via TrucksNL is zeer eenvoudig. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. Kortom, iedereen kan een advertentie plaatsen op TrucksNL.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Staan er alleen gebruikte vrachtwagen aanhangers geadverteerd?

Gebruikte voertuigen vertegenwoordigen het grootste aanbod op de website, maar er worden ook nieuwe en beschadigde objecten aangeboden. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod van de in totaal ruim 100.000 advertenties die online staan.