Plaats advertentie
Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Bedrijfsuren


Uitrusting
Conditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Landbouw tractor kopen

746 advertenties

Voor de landbouwsector zijn er diverse landbouwmachines van merken als John Deere of New Holland. Standaard tractoren, smalspoor tractoren of tractoren met een uitrusting voor bezaaiing of oogsten.

746 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De tractor is oorspronkelijk als landbouwvoertuig ontworpen. Maar de machine wordt tegenwoordig op allerlei werkterreinen gebruikt, bijvoorbeeld in de wegenbouw.

De tractor kan een voertuig of werktuig wat zelf geen aandrijving heeft, duwen, slepen of trekken. Zo is de tractor onmisbaar bij het ploegen, zaaien en oogsten.

Kenmerkend voor de tractor zijn de kleine wielen aan de voorzijde en aan de achterzijde de grote wielen. Door deze constructie kunnen de trekkers makkelijk door onbegaan terrein rijden, hebben betere grip op de bodem en verliezen geen kracht tijdens het rijden over ruw terrein. Met een driepuntsophanging word doorgaans het landbouwwerktuig aan de tractor gekoppeld. Door de aftakas aan de voorzijde of achterzijde kan het werktuig door de motor van de tractor worden aangedreven. Bij nieuwere modellen tractoren kan er met de aftakas ook geschakeld worden.

Tractoren voor landbouw en meer

Er zijn door de tijd heen specialistische types tractoren ontstaan. De smalspoortractor is bijvoorbeeld geschikt voor fruitteelt en wijnbouw. Deze tractor is wat kleiner en kan door een betrekkelijk kleine doorgang manoeuvreren door de smallere spoorbreedte.

De kniktractor heeft een knikbesturing. Hierdoor kan de tractor in het midden draaien of knikken. Daarom kan dit type tractor scherpe bochten nemen. Kniktractoren zijn geschikt voor de bos- en wegenbouw.

Verder is er de rupstrekker, die steeds vaker in de bouw gebruikt wordt. Deze heeft in plaats van de normale banden een rupsband. Voordeel hiervan is dat de druk van de tractor over een groter oppervlakte worden verdeeld en de tractor op zachte grond makkelijker voor uit komt. De rupsband dicht door de trilling de bodem.

De transportrekkers zijn gemaakt om voertuigen zonder eigen aandrijving te trekken over langere afstanden. Deze tractoren kunnen doorgaans ook sneller rijden.

Tractor merken

John Deere, Massey Furguson, Claas, Deutz Fahr en het Nederlandse New Holland.

Tractor kopen - gebruikte tractoren te koop - Landbouw

Hoe adverteer ik tractors?

Het verkopen van één of meerdere landbouw tractors via TrucksNL is zeer eenvoudig. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. Kortom, iedereen kan een advertentie plaatsen op TrucksNL.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Staan er alleen gebruikte tractoren geadverteerd?

Gebruikte voertuigen vertegenwoordigen het grootste aanbod op de website, maar er worden ook nieuwe en beschadigde objecten aangeboden. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod van de in totaal ruim 100.000 advertenties die online staan.