Standaard Traktors Landbouw

Filter resultaten Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Bedrijfsuren

ZoekwoordLedig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Actieve filters:
589 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
standaard traktors landbouw
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Hoewel trekkers op veel terreinen inzetbaar is dit voertuig oorspronkelijk voor de landbouw bedoeld. Van het inzaaien tot het oogsten: tijdens het hele groeiproces is voor de bewerking van het land een tractor onontbeerlijk. Doordat diverse werktuigen achter de trekker te plaatsen zijn, kan deze ploegen, zaaien, bemesten, oogsten en weer ploegen.

Tractors voor landbouw, onmisbaar in de agrarische sector

De standaard tractor voor de landbouw hebben een groot achterwiel en een kleiner voorwiel. Hierdoor rijdt de tractor makkelijker over ruw terrein zonder kracht of snelheid te verliezen. Een gemiddelde tractor heeft hierdoor een grote krachtcapaciteit.

Werktuigen of een aanhanger kunnen gekoppeld worden met behulp van de driepuntsophanging. Door een aftakas of een hydraulisch systeem wordt het werktuig in werking gebracht. Met de aftakas wordt het werktuig aan de motor gekoppeld. Moderne tractoren werken met een doordraaiende aftakas. Hiermee kan bij werking van het werktuig een dubbele koppeling opkomen. Het voordeel van dit systeem is dat de trekker niet meer op toeren hoeft te komen voor het in beweging komt. De machine blijft draaien ook als snelheid wordt geminderd of gestopt. Moderne tractoren zijn allemaal voorzien van een rolbeugel of bestuurderscabine mocht de tractor toch onverhoopt kantelen.

Multifunctioneel met landbouwwerktuigen

Aan de achterzijde kan normaliter een aanhangwagen of een werktuig gekoppeld worden, maar het is ook mogelijk een voorzetstuk te plaatsen. Zo kan bijvoorbeeld een ripper gekoppeld worden aan de achterzijde. Met de stalen tanden van de ripper wordt de grond omgeploegd. Een tractor met hakselaar wordt gebruikt om te versnipperen of hakken. Met een maaier kan de trekker ingezet worden om gras te maaien. John Deere, Claas, Deutz Fahr, New Holland, Fendt, Massey Furguson en CASE IH zijn marktleiders op het gebied van landbouw trekkers.