Bakwagen Vrachtwagens

Een bakwagens, ook wel rechte vrachtwagen genoemd zijn zuini...meer

Verwijder filters

GVW Klasse - 0 geselecteerd
Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie - 0 geselecteerd


Motor

Brandstoftype - 0 geselecteerd


Vermogen (PK)Transmissie - 0 geselecteerd

Assen

Asconfiguratie - 0 geselecteerd

Toon meer

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)Zoekwoord

2.437 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Bakwagens

Bakwagen vrachtwagens zitten qua formaat tussen een bestelbus en een grote trekker-oplegger combinatie in. Dat maakt ze mobieler dan een grote truck en ze hebben een hoger laadvermogen dan een bestelbus. Ideaal dus voor ondernemers die hun goederen in stedelijke gebieden bezorgen. Een belangrijke uitrusting op een bakwagen is de laadklep.

Tolheffing en rijbewijs

Afhankelijk voor welke doeleinden bakwagens worden ingezet is het totale gewicht (GVW) een belangrijk gegeven. In diverse Europese landen moet men tol betalen afhankelijk van het GVW. Daarnaast is er een apart rijbewijs gekoppeld aan deze  GVW gewichtsklassen.

De opbouw van een bakwagen

De meeste bakwagens vrachtwagens hebben zes wielen die verdeeld zijn over twee of drie assen. Bij een variant met twee assen heeft de achteras dubbele wielen ter ondersteuning van de lading in de bak. De cabine is qua opbouw nagenoeg hetzelfde als bij standaard trekkers. Dat wil zeggen dat het motorblok zich onder de cabine bevindt. Er zijn ook zogenoemde ‘torpedo bakwagens’ met een klassieke lange neus. In Europa worden deze niet vaak meer gebruikt omdat ze teveel plek innemen. De bak en de cabine zijn tot slot op een enkel chassis gemonteerd.

De voordelen van deze opbouw

Omdat de assen relatief ver op de uiteinden van de bakwagen zijn gemonteerd is de bakwagen stabiel en voelt weinig anders aan dan een grote auto. De opbouw van de cabine betekent dat de chauffeur zich nog voor de voorwielen bevindt en daardoor een goed overzicht heeft op de weg. En met de bak en de cabine op een chassis is een bakwagen korter en daardoor wendbaarder dan grotere vrachtwagens.

Bekende en betrouwbare merken

Een bakwagen moet lang meegaan. Daarom wilt u een betrouwbaar merk dat weinig onderhoud nodig heeft. Enkele betrouwbare merken zijn:

DAF
MAN
Scania
Mercedes Benz
Renault
Iveco

Bakwagen Vrachtwagens kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL