Plaats advertentie
Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)Emissienorm


Conditie


Transmissie


ZoekwoordUitrusting


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Stadsbus kopen

68 advertenties

Stadsbussen zijn lijnbussen die u iedere dag op de openbare weg ziet rijden. Ze vervoeren passagiers binnen de stad van wijk naar wijk om hen zo op de plaats van bestemming te brengen.

68 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De stadsbus wordt bestuurd door een buschauffeur en is perfect voor het afleggen van kortere afstanden. Daarom hebben deze bussen minder zitplaatsen in vergelijking tot streekbussen die tussen steden en dorpen rijden.

Een stadsbus kopen en besturen

Lijnbussen rijden op vastgestelde routes door heel Nederland. Onderweg wordt gestopt bij vaste bushaltes. Ze worden dus ingezet voor openbaar vervoer en de stadsbus is er hier één van. Deze stadsbussen hebben veelal een lage vloer en brede deuren om zo meerdere passagiers makkelijk toe te kunnen laten. Om in deze grote stadsbussen te mogen rijden is een D-rijbewijs nodig. Alleen dan mag u een bus besturen met meer dan 8 zitplaatsen. Kleinere stadsbussen worden ook wel buurtbussen genoemd. Als er in deze bus meer dan 8 zitplaatsen, maar maximaal 16 zitplaatsen zijn (exclusief bestuurder) én de bus niet langer is dan 8 meter, heeft u voldoende aan een D1-rijbewijs. 

Verschillende merken stadsbus kopen

Bij ons kunt u een stadsbus kopen van verschillende merken, waaronder Fiat, Nissan, DAF en MAN. Uitgerust met een retarder, intarder of laadklep, automaat of handgeschakeld, gebruikt en beschadigd. Het is helemaal aan u. Zoals u kunt verwachten zijn de bussen lang, zo hebben we verschillende stadsbussen van DAF of MAN met een lengte van 10 tot 12 meter. Houd er in het verkeer ook rekening mee dat een gemiddelde stadsbus ongeveer 3 meter breed is, bijna twee keer zo breed als een gemiddelde personenauto.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van een stadsbus?

In principe geldt dat voor chauffeurs van bussen met meer dan 8 zitplaatsen (chauffeur niet meegerekend), een D rijbewijs verplicht is. Heeft de bus waarin u rijdt minimaal 8 en maximaal 16 zitplaatsen (chauffeur niet meegerekend) én is deze niet langer dan 8 meter, dan is een D1 rijbewijs voldoende.

Welke merken stadsbus verkopen jullie

Van Mercedes-Benz, MAN en Van Hool tot Setra, VDL en Solaris, van deze automerken en meer koopt u bij ons een stadsbus.

Hoe adverteer ik stadsbussen?

Iedereen kan op een eenvoudige manier stadsbussen verkopen via TrucksNL. Plaats een losse advertentie of kies voor een abonnement.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is het internationale handelsplatform waarop iedereen advertenties kan plaatsen of voertuigen kan kopen. De website wordt iedere dag bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven wereldwijd. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.