Dieplader Opleggers

De laadruimte van een dieplader oplegger is verlaagd waardoo...meer

Verwijder filters

Uitrusting - 0 geselecteerd


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie - 0 geselecteerd


Motor

Brandstoftype - 0 geselecteerd


Euronorm - 0 geselecteerd


Transmissie - 0 geselecteerd

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)Zoekwoord

651 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Dieplader opleggers zijn herkenbaar vanwege de unieke laadruimte. Daarmee kunt u hogere ondeelbare ladingen meenemen. Veel groot materieel voor bouwprojecten is te hoog om met een reguliere of semi dieplader oplegger te vervoeren. Graafmachines, bulldozers en verreikers en bepaalde type mobiele kranen worden regelmatig met een dieplader van bouwplaats naar bouwplaats getransporteerd.

Aandachtspunten bij dieplader opleggers

Diepladers kunnen enorme ladingen vervoeren wat ze erg nuttig maakt in bepaalde sectoren. Er zijn wel een paar aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden voordat u een dieplader aanschaft.

  • Vanwege zijn afmetingen en de ondeelbare ladingen die vervoerd moeten worden zijn dieplader opleggers niet overdekt. De lading moet dus wel tegen weer en wind bestand zijn. Logistiek gezien kan dit lastig zijn en rijdt een dieplader vaak leeg terug. Goede planning kan hier veel bij helpen.
  • De lading wordt ter hoogte van de assen geplaatst op een speciaal, verlaagd platform. Dat betekent dat er erg weinig bodemvrijheid is. Slechts een paar centimeter wat tot problemen kan leiden, onder andere bij spoorwegovergangen. Op veel gereden routes in Nederland wordt de bodemvrijheid daarom aangegeven op verkeersborden.

Is dit een probleem voor uw logistieke plannen? Dan vindt u wellicht wat u zoekt in een semi dieplader. Hierbij wordt de vracht boven de assen geladen zodat er meer bodemvrijheid is. Maar dat betekent wel dat u minder hoge ladingen mee kunt nemen.

Bekende producenten

Dieplader opleggers zijn gebouwd op zwaar werk en gaan jarenlang mee. Kies voor een gevestigd merk voor laag onderhoud en een dieplader die u altijd veilig kunt gebruiken. In het aanbod op Trucks.nl vindt u diepladers van de grootste en meest betrouwbare producenten, waaronder: