Bulldozers

Een bulldozer heeft een brede bak aan de voorkant waarmee hij een grote hoeveelheid zand verplaatst. Vaak wordt een bulldozer ingezet om terrein te egaliseren. Vanwege de krachtige motor en rupsbanden is het geschikt voor moeilijk begaanbaar terrein.

Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


BedrijfsurenConditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

181 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Een bulldozer wordt ingezet om grond of puin te verschuiven en zo de grond te effenen of grond bij elkaar te brengen. Naast het vlak maken van terrein kan de machine ook gebruikt worden voor ophogen van bijvoorbeeld dijken. Daarnaast is het mogelijk de machine te gebruiken bij het graven van greppels. De bulldozer wordt ingezet in de bouw, met name de weeg- en waterbouw. Verder wordt de machine bij defensie gebruikt voor het puin ruimen en doorgangen te maken in onherbergzaam gebied.

Krachtvoertuig met rupsbanden of luchtbanden

De bulldozer is er met rupsbanden, dit is een rupsdozer. Daarnaast is deze grondverzetmachine er met luchtbanden, de wieldozer. Een bulldozer met rupsbanden is zeer stabiel op ruw terrein en vereffend het grondvlak ook met de rupsbanden. Met de rupsbanden heeft de bulldozer ook extra grip op het grondoppervlak. Een bulldozer met luchtbanden kan dit niet. Maar deze kan over verhard wegdek rijden en is wendbaarder dan een bulldozer met rupsbanden. De bulldozer is over het algemeen meestal uitgevoerd met rupsbanden.

De bulldozer is een tractor met een krachtige motor waardoor het voertuig moeiteloos grond kan verzetten ook op moeilijk begaanbaar terrein. Het blad van de bulldozer is niet beweegbaar en kan dus alleen met alle kracht puin of zand schuiven. Dit is het verschil met een shovel met voorblad, want deze kan op en neer bewegen. De bulldozer heeft over het algemeen wel meer duwkracht.

Bulldozers zijn er in verschillende formaten

De grotere bulldozers worden ingezet voor het effenen van de grond. Kleinere bulldozers worden ook gebruikt voor constructiewerk. Bekende merken die bulldozers produceren zijn Caterpillar, Liebherr en Komatsu.

Bulldozers kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik bulldozers?

Het verkopen van één of meerdere bulldozers via TrucksNL is zeer eenvoudig. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. Kortom, iedereen kan een advertentie plaatsen op TrucksNL.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Staan er alleen tweedehands bulldozers geadverteerd?

Gebruikte voertuigen vertegenwoordigen het grootste aanbod op de website, maar er worden ook nieuwe en beschadigde objecten aangeboden. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod van de in totaal ruim 100.000 advertenties die online staan.