Rupsdozers

Rupsdozers behouden ook op ruw terrein een perfect balans. Dat maakt een rupsdozer duurzaam en het werk minder inspannend voor de chauffeur. De meest bekende producent van rupsdozers is Caterpillar, maar ook Komatsu en Fiat worden aangeboden op het platform.

Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


BedrijfsurenConditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

158 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Gebruikte rupsdozers kopen

Rupsdozers zijn, zoals de naam doet vermoeden, bulldozers op rupsbanden. Dankzij de rupsbanden zijn dit type bulldozers uitermate geschikt voor werkzaamheden op ruw terrein, doordat de rupsbanden het gewicht van de bulldozers goed verdelen en voor meer grip zorgen. 

Bulldozers worden met name ingezet voor het vlakken van terreinen, of het uitgraven en ophogen van kanalen en dijken. Rupsdozers zijn zeer geschikt voor dit soort klussen, aangezien het blad aan de voorkant grote hoeveelheden zand kan verplaatsen.

Rupsdozers zijn over het algemeen niet de meest snelle voertuigen. Wanneer u op zoek bent naar een bulldozer die tot wel drie keer sneller beweegt dan een rupsdozer, dan kunt u het beste een kijkje nemen bij ons aanbod wieldozers.

Bulldozer of shovel?

Voor veel mensen zullen een bulldozer en een shovel (ook wel wiellader genoemd) erg op elkaar lijken, echter is er een fundamenteel verschil tussen beide type voertuigen. Een shovel beschikt over een beweegbaar blad, waardoor dit type voertuig niet alleen materiaal op de grond kan verplaatsen, maar ook een mogelijkheid heeft om materiaal op te tillen. Een bulldozer heeft deze mogelijkheid niet. 

Caterpillar, Komatsu en Liebherr

Wat zijn nu de bekenste merken rupsdozers? Iedereen verwacht de rupsdozers van Caterpillar in deze lijst, maar ook de rupsdozers van Komatsu en de rupsdozers van Liebherr zijn bekend in de wereld van de grondverzetmachines.