Wieldozers

Filter resultaten Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Bedrijfsuren
ZoekwoordLaadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

6 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
wieldozers
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De wieldozer behoort tot de categorie zware machinerie door zijn enorme duwvermogen. De wieldozer verschilt van andere dozers doordat dit model wielen heeft. De dozer schuift met het stalen voorblad puin en zand voor de machine uit. In tegenstelling tot de shovel kan de wieldozer alleen vooruit schuiven en niet tillen. Hierdoor kan de wieldozer een enorme duwkracht produceren.

Wieldozers: machinerie met enorme duwkracht

De machines hebben een aandrijfsysteem wat erop is ingesteld om veel gewicht in een keer kan verplaatsen. Vaak is dit een hydraulisch aandrijfsysteem. De voorbladen kunnen per type verschillen in breedte en grootte. Sommigen modellen hebben opstaande zijranden waardoor de wieldozer meer een schepfunctie krijgt. De wieldozer wordt gebruikt om snel grote hoeveelheden puin te ruimen, maar ook om de grond te egaliseren of te nivelleren.

De wieldozer is er in verschillende groottes. Dit kan variëren van 7 tot 40 ton. Het verschilt waar de wieldozer wordt ingezet, welke grootte het handigst is. De wieldozer kan goed op de weg rijden, maar ook door onherbergzaam gebied kan deze redelijk snelheid behouden. Want op ruw terrein blijft de wagen stabiel rijden. Het voordeel ten opzichte van rupsbanden is dat de machine sneller is. De wieldozer is wel 4 tot 5 keer sneller dan de dozer met rupsbanden. Moet er dus iets gebeuren over een grotere afstand, dan is de wieldozer handiger. Ook zijn de wieldozers wendbaarder dan die met rupsbanden. De banden brengen ook geen schade toe aan het wegdek als u op de weg rijdt, met rupsbanden kan dit wel het geval zijn.

De wieldozer, inzetbaar op vele terreinen

Door de enorme duwkracht in combinatie met de redelijke snelheid en stabiliteit op ruw terrein, wordt de wieldozer in vele sectoren ingezet. Wieldozers worden onder andere gebruikt in de wegen-, mijn- of waterbouw. Ook in de landbouw wordt veel gebruik gemaakt van wieldozers. Verder worden bij defensie deze krachtige machines ingezet. Caterpillar en JCB zijn bekende producenten van wieldozers.