Plaats advertentie
Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Emissienorm

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

Semi Dieplader Opleggers

283 advertenties

Semi dieplader opleggers zijn geschikt voor zwaar transport. Ze worden vaak ingezet in de industrie en bouwsector voor het transport van zware lading of machines.

283 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Semi dieplader opleggers zijn noodzakelijk bij het transport van massieve, ondeelbare ladingen. U komt ze vooral tegen bij grootschalige bouwprojecten zoals de bouw van een dam of de aanleg van tunnels waar zwaar materieel voor nodig is.

De opbouw van semi dieplader opleggers

Een semi dieplader is net even anders dan een dieplader. Bij een semi dieplader oplegger wordt het gewicht boven de assen geplaatst. Daardoor kan een semi dieplader minder hoge ladingen meenemen. De laadruimte begint vrijwel direct achter de nek van de oplegger en loopt helemaal door tot over de achteras. Het formaat kan behoorlijk variëren. Van varianten met twee assen tot versies met maar liefst 10 aslijnen.

Overige kenmerken

Er zijn nog een aantal andere kenmerken die u bij semi dieplader opleggers tegen kunt komen.

  • De hoogte van de laadruimte bevindt zich op een hoogte tussen de 80 centimeter en 1 meter.
  • De bandenmaat verschilt afhankelijk van de grootte van de oplegger. Grotere opleggers hebben vaak ook meer dan twee wielen per as.
  • Om beter te kunnen manoeuvreren met grote ondeelbare ladingen, zijn sommige grote oplegger uitgerust met stuurbare assen. De chauffeur is zo in staat om scherpere bochten te draaien. Ook vermindert dit de trekkracht op de banden waardoor ze langer meegaan.

Houdt bij het transport overigens rekening met de hoogte van de lading. Vanwege de hogere positie kunt u bij een semi dieplader niet van dezelfde hoogtes uitgaan als bij een dieplader.

Transport van bouwmachines

Semi diepladers worden veel gebruikt voor het transporteren van bouwmachines. Zo kunnen graafmachines, bepaalde type mobiele kranen die niet buiten de bebouwde kom of op de openbare weg mogen rijden vervoert worden van de ene bouwplaats naar de andere.

Semi dieplader of dieplader?

Bedenk goed of u semi diepladers of dieplader opleggers nodig heeft. Het verschil lijkt klein maar de praktische overwegingen verschillen. Onthoud dat u bij een dieplader rekening moet houden met de bodemvrijheid omdat de lading hierbij op ashoogte wordt vervoerd. Weet u welk type oplegger u nodig heeft? Bekijk dan het aanbod aan Broshuis, Kromhout, Nooteboom en Veldhuizen opleggers.

Semi Dieplader Opleggers kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik semi dieplader opleggers?

Het maakt niet uit of u één of meerdere semi dieplader opleggers wilt verkopen. Iedereen kan een advertenties plaatsen. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.