Autolaadkranen

Actieve filters:
357 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
autolaadkranen
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Dit is een type kraan dat op een vrachtwagen of trekker gemonteerd wordt. Het is een uitrusting waardoor de vrachtwagen zelf kan laden en lossen. De autolaadkraan wordt meestal direct achter de trekker geplaatst of op het einde van de oplegger.
Er zijn ook autolaadkranen die zich over de lengte van de aanhanger/oplegger kunnen bewegen. Deze rijden over een rails die zich bevindt in de vloer van de aanhanger/oplegger. Dit type autolaadkranen komt veel voor bij het vervoeren van zware goederen zoals pallets stenen en andere bestratingsmaterialen.

Capaciteit

De capaciteit van een autolaadkraan wordt uitgedrukt in ton-meter. Dit bepaalt hoeveel een kraan maximaal kan heffen. De lastdiagram laat zien hoeveel de kraan kan tillen, afhankelijk van de mate waarin het is uitgeschoven en hoe ver het reikt.
De kraan is opgebouwd uit een kolom, hefarm en een knikarm. In de knikarm zitten schuifdelen waardoor de autolaadkraan compact kan worden opgevouwen.


De nieuwere modellen zijn vaak voorzien van een radiografische besturing. De machinist kan hierdoor vrij rondlopen terwijl hij de kraan bediend. Er zijn ook autolaadkranen met een bedieningspost. De machinist kan plaatsnemen op een stoel
en met behulp van joysticks de lading laden en/of lossen.

De aandrijving van een autolaadkraan gebeurt doorgaans van een PTO. Dit staat voor power take over. Dit is een aftak-as aan de motor of versnellingsbak die wordt aangedreven door een hydraulische installatie. De autolaadkraan maakt gebruik van de motor en daarmee de brandstof. Bij zware ladingen zal de motor meer vermogen leveren dan bij lichte ladingen. Qua slijtage/verbruik kunt u de volgende stelregel gebruiken: 1 uur de kraan bedienen staat gelijk aan 50km rijden.

Bekende merken autolaadkranen zijn Palfinger, Hiab en Fassi .