Wegenwalsen - Tandems

Wegenwalsen zijn tandems. Dat wil zeggen dat zowel de voor als de achteras een rol heeft. Kies voor een wegenwals met een waterkoelsysteem om te voorkomen dat het asfalt aan de rollen blijft plakken tijdens het werk.

Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)


BedrijfsurenConditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

225 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Wegenwalsen zijn werktuigen die voornamelijk in de wegenbouw worden gebruikt. De wagen heeft een of meerdere walswielen. Met deze zware rol wordt het oppervlak gedicht. Dit kan om asfalt, steenpuin of zand gaan, wat wordt aangedrukt of samengeperst door de zware rol. Gewoon over de weg rijden is door het gewicht en de snelheid van de wals niet mogelijk. De wals moet met een oplader vervoerd worden.

Wegenwalsen voor asfalt, steenpuin en zand

Er zijn diverse soorten wegenwalsen. Zo zijn er veel variaties in grootte. De kleinste is die waar de bestuurder achterloopt. Deze wordt gebruikt voor smalle oppervlakken. Ook voor het aanbrengen van asfalt worden verschillende walsen na elkaar gebruikt. Deze variëren met name in de zwaarte van de wals, en daarmee de zogenaamde walsfactor. De walsen worden in de juiste volgorde van walsfactor ingezet om het asfalt goed te verdichten.

Er zijn walsen waarbij de wals gevuld kan worden met water. Hierdoor kan de wals verschillend van zwaarte worden gemaakt. Tijdens vervoer kunnen de walsen leeg worden gemaakt. Dit scheelt aanzienlijk in gewicht om te vervoeren.

De tandemwals heeft 2 rollen en geen wielen, deze wordt uitsluitend voor het asfalt aanleggen gebruikt. De bandenwals, waarbij het walswiel bestaat uit banden kan ingezet worden om het asfalt eerst aan te drukken. Zo wordt een slijtlaag in de kleeflaag aangedrukt. Een trilrolwals verdicht het oppervlak door middel van trilling. De trilling drukt het oppervlak nog sterker aan.

Veel walsen die voor de aanleg van asfalt worden gebruikt worden automatisch besprenkeld met water. Door het water plakt de asfalt niet aan de wals. De walsen werken tegenwoordig niet meer op stoom maar worden hydraulisch aangedreven door middel van een dieselmotor.

Wegenwalsen - Tandems kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL