Kolkenzuiger vrachtwagens

Met de kolkenzuiger worden straat- en trottoirkolken, beter bekend als putten, leeggezogen. Deze spoelwagens worden dan ook meestal gebruikt voor rioolbeheer.

209 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Kolken zijn belangrijk omdat ze straatvuil als zand, bladeren en slib opvangen in een zogenaamde zandvang. Bij teveel vervuiling kan het regenwater niet goed doorstromen naar het riool, waardoor verstoppingen ontstaan en hiermee ook plassen water op straat.

Kolkenzuigers voor een goed werkend riool

Straatkolken zijn herkenbaar door het rooster aan de bovenkant van het wegdek. Trottoirkolken hebben een rooster in de stoeprand. De combinatie van een rooster in het wegdek én de stoeprand wordt gebruikt in hellende gebieden. Gemeenten zetten 1 á 2 keer per jaar kolkenzuigers in voor de reiniging van kolken bij doorgaande wegen, winkelgebieden, bedrijventerreinen en alle andere plekken waar kolken te vinden zijn. Hierbij wordt een zuigarm in de kolk geplaatst die het vuil opzuigt.

De werking van een kolkenzuiger

De zuigarm bevindt zich aan de voorkant van de vrachtauto en is verbonden met de grote tank op de achterkant waarin het vuil wordt verzameld. Door de putdeksel te verwijderen kan de zuigarm in de kolk worden gezet. Dit gebeurt kolk voor kolk waardoor de vrachtwagen stapvoets moet rijden. Om kolken te bereiken die verder liggen, is een hydraulische draaibare toren met een zwenkbare en uitschuifbare arm een handige toevoeging. Meer vermogen aan de zuiger leveren is mogelijk met een PTO.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan advertenties plaatsen en nieuwe of gebruikte voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven wereldwijd. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Hoe werkt een kolkenzuiger?

Het vuil bevindt zich in de zandvang in de kolk en wordt opgezogen door de zuigarm in de kolk te plaatsen. Het opgezogen vuil wordt opgeslagen in de tank achterop de kolkzuiger.

Welke merken kolkenzuiger bieden jullie aan?

Wij bieden u kolkenzuigers bekende namen als Mercedes-Benz, DAF en MAN. Ook vindt u kolkenzuigers van merken als Iveco, Ginaf en Terberg.

Hoe adverteer ik kolkenzuigers?

Via TrucksNL is het verkopen van één of meerdere kolkenzuigers zeer eenvoudig en voor iedereen beschikbaar. U kunt zich aanmelden voor een abonnement of een losse advertentie plaatsen.