Paardenvrachtwagens

In tegenstelling tot een trailer zijn paardenvrachtwagens ee...meer

Verwijder filters

Uitrusting - 0 geselecteerd


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie - 0 geselecteerd


Motor

Brandstoftype - 0 geselecteerd


Euronorm - 0 geselecteerd


Transmissie - 0 geselecteerd

Assen

Asconfiguratie - 0 geselecteerd

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)


Land - 0 geselecteerd


Zoekwoord

58 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Paardenvrachtwagens

Paardenvrachtwagens zijn er in vele uitvoeringen en voor verschillende doeleinden. Er zijn paardenvrachtwagens geschikt voor relatief kort vervoer in zowel afstand als duur maar ook voor langdurige en verre bestemmingen. Voor het rijden van een paardenvrachtwagens heeft u een groot rijbewijs nodig. (Rijbewijs C)

Verschillende eisen

Afhankelijk van de gereden afstanden en de tijdsduur worden er verschillende eisen gesteld aan zowel de bestuurder als het voertuig zelf. Het welzijn van de paarden dient bewaakt te worden. Denk bijvoorbeeld aan voldoende zuurstof toevoer tijdens een lange rit en bescherming tegen weersinvloeden. 

Vervoerdersvergunning NVWA

Wanneer u paarden vervoert, of levende dieren in het algemeen dient u een vervoerdersvergunning aan te vragen van de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA). Iedere chauffeur of verzorger dient een geldig getuigschrift te hebben als de afstanden langer dan 65km bedragen. Voor afstanden die korter dan 65km geldt dit niet. 

Vervoer levende dieren (VLD) certificaat

Wanneer paarden worden vervoert voor langer dan 8 uur dan moet het RDW het voertuig keuren. Als het voertuig aan de eisen voldoet ontvangt u een VLD-certificaat. 

Paardentrailers / aanhangwagens

De meest voorkomende manier van het vervoeren van paarden zijn de paardentrailers / aanhangwagens. U heeft hier rijbewijs BE voor nodig. 

Paardenbakwagens

Paardenbakwagens worden vaak gebruikt voor het transport naar wedstrijden. Indien de paardenbakwagen minder weegt dat 3500 kg inclusief het paard dan heeft u voldoende aan het rijbewijs C. Weegt deze minder dan 7.500 kg dan dient u het rijbewijs C1 te hebben. 

Paardenvervoer

Het voervoeren van paarden kan dus op vele manieren. Een overzicht van alle type paardenvervoersmiddelen vindt u op de pagina paardenvervoer.

Paardenvrachtwagens kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL