Silo Vrachtwagens

Silo vrachtwagens vervoeren bulk- en stortgoederen als PVC granulaat, bitumen, cement en agrarische producten die met overdruk moeten worden gelost. Kijk goed of u een onderlosser, achterlosser of een combinatie van beiden, een zogenaamde banaanlosser, nodig heeft voor uw werkzaamheden.

Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Assen

Asconfiguratie

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

20 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Silo vrachtwagens worden ingezet voor het transport van bulk- en stortgoederen. Ieder product dat doormiddel van perslucht kan worden weggeblazen of dat los gestort kan worden is geschikt voor silo vrachtwagens. Silo vrachtwagens zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. De meest voorkomende is een trekker-opleggercombinatie.


Silo vrachtwagens voor verschillende goederen


Bulk-en stortgoederen kunnen op verschillende manieren geladen en gelost worden. De soort producten die u vervoert bepalen welk type silo vrachtwagen hier het beste bij past. Er wordt onderscheid gemaakt in modellen met een laadbak of met een tank. Met name die laatste variant wordt onder de ‘silo vrachtwagens’ geschaard. Een vrachtwagen met laadbak is meestal een kipper die middels een hydraulische zuiger kiept en de lading lost via de achterzijde. Deze bakken zijn meestal van boven open, zodat de vrachtwagen makkelijk en snel geladen kan worden. Het tweede type is een vrachtwagen met een tank. Hier bestaan dan weer drie varianten op.


3 typen tanks voor silo vrachtwagens


Een Silo vrachtwagen met tank wordt gelost door middel van overdruk. Er zijn drie verschillende typen, het verschil zit hem in de manier van lossen.
Onderlosser
Bij een onderlosser is de tank verdeeld over meerdere compartimenten die onafhankelijk van elkaar geladen en gelost kunnen worden. Dat betekent dat u met een onderlosser meerder producten in een rit kunt vervoeren. De tank wordt via de onderzijde gelost zodat de tank niet hoeft te kiepen.
Achterlosser
Deze worden op dezelfde manier gelost als een vrachtwagen met laadbak en heeft maar een losopening aan de achterzijde.
Combinatie
Deze tanks hebben een wig-vorm waardoor ze er een beetje uitzien als een banaan. De informele naam voor dit type tank is dan ook de ‘banaanoplegger’. De banaantank kan via de onderzijde gelost worden maar heeft wel maar een compartiment. Deze tanks worden meestal ingezet voor het vervoer van cement. Gas en vloeibare stoffen worden vervoerd middels een tankvrachtwagen vervoerd.

 

Silo Vrachtwagens kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL