Vuilniswagen Vrachtwagens

Filter resultaten Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Uitrusting - 0 geselecteerd


Asconfiguratie - 0 geselecteerd


Toon meer

Aantal assen - 0 geselecteerdEuronorm - 0 geselecteerd


Toon meer

Conditie - 0 geselecteerd


Transmissie - 0 geselecteerd


ZoekwoordBrandstoftype - 0 geselecteerd


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Actieve filters:
616 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
vuilniswagen vrachtwagens
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Een vuilniswagen is een vrachtwagen die door gemeenten wordt ingezet voor het ophalen en verzamelen van afval. Vuilniswagens worden sinds jaar en dag ingezet en dat heeft geleid tot verschillende uitvoeringen. Kies het model dat het beste bij uw werkzaamheden en de inrichting van de afvalverwerkingsinstallatie past.


Een vuilniswagen die past bij het soort afval dat u met de vrachtwagen verzamelt


Afval wordt op verschillende manieren verzameld en het scheiden van afval wordt vanuit milieuoogpunten steeds belangrijker. Dan heeft u een vrachtwagen nodig die past bij de manier van afval verzamelen. Dat gebeurt op vier manieren:


Grofvuil
Bij het verzamelen van grofvuil heeft u het meest aan een vuilniswagen met een kraan die het afval in een open laadbak deponeert. Een andere optie is een vrachtwagen met persmechanisme. In de laadruimte worden grote stukken samengeperst. Dat is makkelijk voor het verwerken, maar dit betekent ook dat de vuilniswagen handmatig moet worden geladen.

Los klein afval
Het welbekende fenomeen van ‘zwerfafval’ wordt veroorzaakt door losse plastic zakken, blikjes, pakken en ander klein afval. De vuilniswagen die u hiervoor inzet is in feite een stofzuiger ter grootte van een vrachtwagen. De slang zit meestal aan de bovenzijde en kan ook gebruikt worden om ondergrondse containers leeg te zuigen.

Plastic zakken
Plastic zakken hebben veel volume. Vuilniswagens voor dit type afval hebben daarom vrijwel altijd een persmechanisme die dit volume samenperst.

Containers
Het verzamelen van containers gebeurt met vier varianten vuilniswagens: een voorlader, een achterlader, een zijlader of een bovenlader. Welk type het meest geschikt is ligt aan de situatie. Een zijlader wordt bijvoorbeeld veel ingezet in minder stedelijke gebieden zodat de vrachtwagen gewoon door kan blijven rijden terwijl deze volgeladen wordt.

Gescheiden inzamelen
Sommige vuilniswagens beschikken over verschillende compartimenten zodat u afval gescheiden in kunt laden.

Bekende merken vuilniswagens: Renault, Mercedes Benz, MAN of Volvo. Vuilniswagen vrachtwagens behoren tot de gemeentelijke voertuigen.
 

Vuilniswagen Vrachtwagens te koop - gebruikt en nieuw - Trucks.nl