Plaats advertentie
Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Cabine
Conditie


Transmissie


ZoekwoordUitrusting


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Laadvermogen (kg)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

Oprijwagen bedrijfswagens

Een oprijwagen is een takelwagen waarmee voertuigen kunnen worden versleept. Dit verslepen gebeurt veelal als het voertuig defect is, schade heeft opgelopen en hierdoor niet meer verder kan rijden.

69 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Oprijwagens bestaan uit een cabine die van alle gemakken is voorzien. Het veilig en snel inladen van een defect voertuig is eenvoudig dankzij de dieplader en oprijschans aan de achterkant. Ze worden dan ook vaak als bedrijfswagens gebruikt door wegendiensten.

Een oprijwagen voor het vervoer van voertuigen

Er zijn drie categorieën takelwagens, ook wel bergingsvoertuigen genoemd. Dit zijn de kraanwagen, lepelwagen én de oprijwagen. Het verschil zit hem in de mechaniek van het vervoeren. Een oprijwagen bestaat uit een chassis cabine met een opbouw of oprijbak. Voor gewone auto’s is dit voldoende, maar zodra er hogere voertuigen voor wegenbouwmachines meegenomen moeten worden, is een dieplader handig. Het voertuig dat verplaatst moet worden, wordt met een lier via de oprijschans op de oprijbak getrokken al dan niet met hulp van een hydraulische laadvloer. Vervolgens rijdt u het voertuig eenvoudig naar de plaats van bestemming. 

Rijden in de oprijwagen

Omdat er bij een standaard oprijwagen geen aanhanger bevestigd is, is het rijden in een oprijwagen makkelijk en toegestaan met rijbewijs B. Om 2 of 3 auto’s tegelijk te kunnen vervoeren is wel een aanhanger nodig en een rijbewijs BE. Er zijn veel verschillende bekende en minder bekende merken oprijwagen beschikbaar, zoals Renault, Scania en Unimog en bij ons vindt u deze merken én meer.

Hoe werkt een oprijwagen?

Het te transporteren voertuig wordt via een oprijschans met een lier en eventueel hydraulische laadvloer helemaal de oprijbak ingetrokken.

Welke merken oprijwagen bieden jullie aan?

In ons assortiment zijn oprijwagens beschikbaar van grote namen in de autowereld waaronder Mercedes-Benz, Iveco, Ford en Mitsubishi.

Hoe adverteer ik oprijwagens?

Het verkopen van oprijwagens via TrucksNL is voor iedereen beschikbaar en ontzettend zeer eenvoudig. Plaats hier een losse advertentie of meldt u aan voor een abonnement.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven wereldwijd. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.