Takelwagen

Met een takelwagen, ook wel bergingswagen of bergingsvoertuig genoemd, worden voertuigen versleept die op eigen kracht niet meer weg kunnen komen. Hierbij heeft u keuze uit kraan-, oprij- en lepelwagens.

Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)Transmissie

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

112 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Op het moment dat een voertuig niet meer zelf kan rijden vanwege pech of schade, wordt veelal transporthulp of een wegsleepdienst ingeschakeld. Om het voertuig alsnog te vervoeren worden takelwagens ingezet.

De verschillende soorten takelwagens

Als een voertuig plotseling niet meer rijdt, is het nodig om deze toch op de plaats van bestemming te krijgen. Een takelwagen helpt hierbij en komt in drie categorieën. Zo is er de kraanwagen. De kraanwagen heeft een kraanarm met daaraan een haak. Aan deze haak wordt het te slepen voertuig bevestigd zodat deze kan worden opgehesen. Daarnaast is er de oprijwagen die een voertuig in zijn geheel de laadruimte intrekt door de inzet van een lier. De lepelwagen tilt met een aangedreven lepel de voor- of achterwielen van de grond om zo een voertuig te verplaatsen. 

Kies uw takelwagen

Omdat het multifunctionele voertuigen betreft komen ook combinaties voor van kraan, lepel- en oprijwagens. Meestal zijn ze ook dan voorzien van en lier als er trekkracht nodig is bij de berging van het voertuig. U heeft bij ons de keuze uit takelwagens van gevestigde merken zoals Iveco, Scania, Renault en vele anderen.

Welke takelwagens zijn er?

In de basis zijn takelwagens in drie categorieën op te delen, namelijk kraanwagens, oprijwagens en lepelwagens met ieder een andere manier van werken.

Welke merken takelwagens bieden jullie aan?

Van grote namen tot kleine namen, bij ons geldt dat we vele automerken in ons assortiment hebben. Hierbij kunt u denken aan takelwagens van Mercedes-Benz, Berliet en Opel.

Hoe adverteer ik takelwagens?

Het verkopen van één of meerdere takelwagens via TrucksNL is erg eenvoudig. Iedereen die een advertentie wilt plaatsen kan zich hiervoor aanmelden. Hierbij heeft u de keuze uit een abonnement of een losse advertentie.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven wereldwijd. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.