Plaats advertentie
Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype

Assen

Aantal assen

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

Huifzeil Opleggers

Dankzij huifzeil opleggers kunt u nu een nog grotere verscheidenheid aan goederen transporteren. Voor lading die droog moet blijven trekt u de huif eenvoudig op. Bij goederen die lastig te laden en lossen zijn kunt u deze eraf halen zodat producten nergens achter blijven haken.

256 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Huifzeil opleggers

Voor de komst van de huifzeil oplegger werden ladingen die droog moesten blijven afgedekt met grote zware dekkleden. Het zogenaamde afzeilen was een vak apart en een arbeidsintensieve klus.

Doordat het grensoverschrijdende vervoer steeds meer toenam, ontstond de vraag naar een open laadbak die te verzegelen was door de douane.

Een huifzeil oplegger is eigenlijk niet meer dan een open laadbak waar een frame op is geplaatst. Op dit frame rust het op maat gemaakte huifzeil. Door gebruik te maken van TIR-ogen en een TIR-koord is een huifzeil oplegger te versluiten door de douane.

Standaard huifzeil opleggers

Een standaard huifzeil oplegger is maximaal 13,6 meter lang, en uitgerust met 3 starre assen met een draagvermogen van 9 ton per as. De maximale binnenhoogte bedraagt 2,85 meter zodat deze onder de wettelijke maximale hoogte van 4 meter blijft, wanneer men deze achter een standaard trekker koppelt.

Varianten

Er zijn nogal wat varianten te bedenken op een standaard huifzeil oplegger. Voor lichtere vrachten kunt u gebruik maken van een huifzeil oplegger met 2 assen, of wanneer het ladinggewicht het toelaat een huifzeil oplegger met 1 as. Deze opleggers zijn meestal korter dan de maximale lengte van 13,6 meter, en vaak uitgerust met een stuuras en laadklep.

Huifzeil opleggers kunnen ook uitgevoerd zijn als mega volume oplegger. Met een binnenhoogte van 3 meter kunnen hier hoge ladingen in vervoerd worden. Deze opleggers dienen wel achter een mega volume trekker gekoppeld worden, omdat anders de wettelijke maximale hoogte van 4 meter overschreden wordt.

Indien men vaak via de zijkant van de oplegger moet laden en lossen, is het raadzaam om te kiezen voor het gemak van een schuifzeil oplegger.

Bekende fabrikanten van huifzeil opleggers zijn Krone, LAG, en Schmitz Cargobull.