Schuifzeil Opleggers

Kies de oplegger die het beste past bij uw werkzaamheden. In...meer

Verwijder filters

Uitrusting - 0 geselecteerd


Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


Conditie - 0 geselecteerd


Motor

Brandstoftype - 0 geselecteerd


Euronorm - 0 geselecteerd


Transmissie - 0 geselecteerd

Assen

Aantal assen - 0 geselecteerd

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)Zoekwoord

1.585 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Schuifzeil opleggers

Schuifzeil opleggers zijn de meest voorkomende opleggers op de Europese wegen. Dit is ook niet zo vreemd, want dit type oplegger is voor vele doeleinden inzetbaar. Wanneer men spreekt over algemene lading (general cargo) is dit eigenlijk altijd te vervoeren in een schuifzeil oplegger.

Standaard oplegger

Een standaard schuifzeil oplegger is 13,6 meter lang, en voorzien van 3 starre assen met een draagvermogen van 9 ton per as. De oplegger kan uitgevoerd zijn met achterdeuren of met een huifzeil om de achterzijde af te sluiten. De binnenhoogte van een standaard schuifzeil oplegger varieert tussen de 2,7 meter en 2,85 meter, zodat deze gekoppeld kan worden aan een standaard trekker.

Uitvoeringen

Naast de standaard schuifzeil oplegger kennen we vele soorten andere uitvoeringen. Met een laadvolume van 100 m3 is een mega volume oplegger een mooi voorbeeld. Deze opleggers kunnen alleen gekoppeld worden achter een mega volume trekker, omdat anders de hoogte van de combinatie de wettelijke 4 meter overschrijdt.

Voor lichtere en kleinere vrachten kunt u natuurlijk ook kiezen voor een schuifzeil oplegger met 2 assen, of zelfs voor een schuifzeil oplegger met 1 as. Dit soort opleggers worden vaak ingezet in het distributiewerk, en zijn daarom meestal uitgerust met een laadklep.

Schuifzeil opleggers die ingezet worden in het distributiewerk of op andere krappe plaatsen moeten laden of lossen, zijn vaak voorzien van stuurassen. Bekende fabrikanten van gestuurde schuifzeil opleggers zijn Pacton, Renders en Groenewegen.

Andere bekende merken van schuifzeil opleggers zijn Schmitz Cargobull, Krone, en Kögel.