Bitumensprayer Vrachtwagens

Voor de aanleg van wegen is een bitumensprayer onmisbaar. De...meer

Verwijder filters

Uitrusting - 0 geselecteerd


Bouwjaar


Tellerstand (km)


Conditie - 0 geselecteerd


Motor

Brandstoftype - 0 geselecteerd


Vermogen (PK)


Euronorm - 0 geselecteerd


Transmissie - 0 geselecteerd

Assen

Asconfiguratie - 0 geselecteerd

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)


Land - 0 geselecteerd


Zoekwoord

24 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Bitumen

Bitumensprayer vrachtwagens worden ingezet om wegen te maken of te repareren. Bitumen wordt ook wel teer genoemd. Dit is een vloeibaar mengsel bestaand uit verschillende stoffen die te vinden zijn in aardolie. Bitumen kan gescheiden worden van alle andere stoffen in aardolie door de mens, maar ook op natuurlijke wijze.

Teer en bitumen komen grotendeels overeen. Alleen de herkomst van teer is niet uit aardolie, maar uit hout of steenkool. Teer bevat echter een schadelijke stof, waardoor het sinds 1990 niet meer ingezet wordt voor de wegenbouw.

Aan welke kenmerken voldoet een goede bitumensprayer vrachtwagen?

Ten eerste moet de tank geschikt zijn voor het opslaan, het verhitten en het sprayen van bitumen. Het sprayen op het oppervlak moet gebeuren in dezelfde hoeveelheden. Terwijl dit gebeurt rijdt de vrachtwagen langzaam door.

De breedte van het sprayer chassis wordt afgestemd op de breedte van het chassis van de vrachtwagen waarop hij komt. De tank van de bitumensprayer wordt bevestigd op de basis chassis. Belangrijk is dat de tank niet mag lekken, daarom is deze voorzien van een beschermingslaag. Vaak zit er onder deze beschermingslaag een dikke laag van glaswol om de tank heen. Dit voorkomt dat warmte in de tank verloren gaat. Minder warmteverlies zorgt voor minder brandstofverbruik om de tank toch op temperatuur te houden. Verder zit er meestal een ladder op de tank om het bovenluik van de tank te kunnen bereiken en daarmee de inhoud te kunnen controleren.

Merken die bitumensprayers maken zijn bijvoorbeeld Burtec, Bristar, Acmar, Maquiasfalt, Rincheval, Secmair en Weiro. Deze bitumensprayers worden onder andere opgebouwd op Renault, DAF, Iveco en Mercedes-Benz vrachtwagens.

Is een bitumensprayer vrachtwagen toch niet het type vrachtwagen wat u nodig heeft? Neem dan eens een kijkje bij de andere type vrachtwagens zoals een kipper, een bakwagen, een containersysteem of een chassis cabine.