Plaats advertentie
Verwijder filters

Uitrusting


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype

Diesel (132)

Vermogen (PK)


Emissienorm


Transmissie

Assen

Aantal assen

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

Kipper Opleggers

964 advertenties

Een kipper oplegger, ook wel kieptrailer genoemd, wordt vooral gebruikt in de bouw voor het vervoeren, laden en lossen van bulkgoederen zoals zand of grind. Dankzij het hydraulische kiepsysteem heeft u de oplegger in een mum van tijd gelost en bent u klaar voor de volgende rit.

964 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
 • Privacy gegarandeerd
 • Gratis
 • Elk moment opzegbaar

Kieptrailers zijn te koop in allerlei soorten en maten. Gesloten en open varianten, modellen die geschikt zijn voor op de weg en exemplaren die uitblinken op ruw terrein. Tank vrachtwagens voor het vervoer van gas en vloeistoffen en silo vrachtwagens voor droge bulkgoederen. Welk type kieptrailer het meest geschikt is, hangt dus af van de lading die u vervoert en de omgeving waarin dit moet gebeuren.

De meest voorkomende typen kipper opleggers

Iedere oplegger die kiept, oftewel achterover kantelt om lading te lossen, wordt een kipper of kieptrailer genoemd. Vanwege die achteroverkanteling worden kippers via de achterzijde gelost. Dat maakt ze met name geschikt voor het transport van bulk- en stortgoederen. De uitzondering hierop is een zogenoemde ‘banaan oplegger’. Dit is een tankoplegger met een wigvorm die zowel aan de onderzijde als de achterzijde gelost kan worden. De meest voorkomende kipper opleggers zijn:

 • Open bak kippers
  Verreweg de meeste kieptrailers hebben een open bak. Dat maakt het laden via de bovenzijde makkelijk. Tijdens het transport wordt de lading vaak afgedekt met een zeil of net.

 • Gesloten kippers
  Voor ladingen die aangetast worden door de invloeden van weer en wind zijn er ook gesloten kieptrailers verkrijgbaar.

 • Kippers met tank
  Deze kieptrailers worden voornamelijk ingezet voor het transport van vloeibare ladingen zoals cement, of voor stortgoederen zoals pellets met veevoer.

De maximale belading is afhankelijk van het aantal assen

Het aantal assen van een oplegger bepaalt het totale laadgewicht. De meeste opleggers hebben een laadvermogen van tussen de 20.000 en 30.000 kg en hebben twee tot vier assen. Opleggers die zwaarder beladen mogen worden hebben meestal vier assen met dubbele wielen voor extra stabiliteit en draagvermogen.

Kies het juiste onderstel voor de ondergrond

Voor transport over de weg zijn kieptrailers met reguliere wielen en banden afdoende. Vaak worden kippers echter ingezet op bouwplaatsen met ruw terrein. Er zijn daarom ook modellen verkrijgbaar met extra grote banden met grof profiel voor nog meer tractie.

Welke soorten kieptrailers zijn er?

Kieptrailers komen voor in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende soorten zijn de open bak kipper oplegger, gesloten kipper oplegger en kipper oplegger met tank.

Welke merken kieptrailers zijn te koop bij jullie?

We bieden u kieptrailers van merken als Benalu, Schmitz Cargobull, MOL, ATM en Carnehl. En dit is maar een kleine selectie uit de meer dan 50 automerken waar u uit kunt kiezen

Hoe adverteer ik kipper opleggers?

Kieptrailers te koop aanbieden kan via TrucksNL eenvoudig én snel. U kunt ervoor kiezen om eenmalig een losse advertentie te plaatsen of meldt u aan voor een abonnement.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform waarop iedereen advertenties kan plaatsen en nieuwe of gebruikte kan voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven over de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.