Wieldumpers

Wieldumpers komen in veel verschillende formaten. Van kleine motorkruiwagens met een volume van 300 kg tot enorme trucks met drie assen en een laadvermogen van maar liefst 15 m3. Bedenk dus van tevoren goed hoeveel grond u wilt verplaatsen.

Verwijder filters

Bouwjaar


Prijs (€)


Tellerstand (km)


BedrijfsurenConditie


Zoekwoord


Brandstoftype


Vermogen (PK)


Ledig gewicht (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)

76 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De wieldumper wordt veel ingezet in de bouw, met name de wegenbouw. Verder wordt de wieldumper gebruikt bij sloopwerkzaamheden en in de mijnbouw. Maar ook in de bosbouw en door hoveniersbedrijven worden veel met deze dump trucks gewerkt. De wieldumper is multi-inzetbaar doordat hij over diverse terreinen kan rijden met zware vrachten van bijvoorbeeld zand of steenpuin. Een vierwielaandrijving en/of een knikbesturing zorgen ervoor dat rijden door ruw terrein makkelijker gaat. Dit is een machine waarmee u letterlijk bergen werk kunt verzetten.

Gebouwd voor het zware werk: de wieldumper

Doordat de bak gekieperd kan worden is het laden en lossen snel gedaan. Bij de kiepmogelijkheden zijn verschillende opties mogelijk. Een draaibare kiepbak behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden bij diverse wieldumpers. Ook kunnen wieldumpers uitgevoerd zijn met hoogkiepfunctie.

De wieldumper heeft geen rupsbanden zoals sommige modellen dumpers, maar zijn veelal uitgevoerd met tractiebanden. Dumpers met rupsbanden zijn net als wieldumpers ook gemaakt voor vervoer in ruw onherbergzaam terrein.

Het voordeel van de wieldumper ten opzichte van de dumper met rupsbanden is dat u met wielen op de weg veel sneller bent. Verder zullen rupsbanden sneller slijten en het wegdek kan beschadigen. Gebruikt u een dumper voor zowel ruw terrein als de weg, dan verdient de wieldumper de voorkeur.

De wieldumper in verschillende formaten

De wieldumper is er in diverse formaten. De kleinere modellen zoals de minidumper, kunnen uiteraard minder tillen. Maar deze dumpers zijn wel heel wendbaar en handig bij precissiewerk. Deze kleinere modellen worden vaak gebruikt door hoveniers die in tuinen met een kleiner oppervlak moeten werken.

De grote dumpers kunnen zeer veel kilo's vracht vervoeren over ruw en bijna onbegaanbaar terrein. Deze dumpers zijn er in diverse uitvoeringen met bijvoorbeeld een draaibare bestuurderspositie. Hierdoor kunt u vanuit alle posisties de besturing van de dumper in de gaten houden. Dit is veiliger en het is handig voor het in bakken of containers te laden of te lossen.