Plaats advertentie

Wissellaadbaksysteem Vrachtwagens

Een wissellaadbaksysteem maakt het intermodaal vervoeren van goederen makkelijker en efficiënter. Afhankelijk van de laadbak die u kiest, zijn deze ook toepasbaar op opleggers die gebouwd zijn voor het transport van zeecontainers. Dat maakt ook gecombineerd vervoer tussen vrachtwagen, schip en trein mogelijk.

Verwijder filters


Bouwjaar


Prijs (€)Tellerstand (km)


Conditie


Motor

Brandstoftype


Vermogen (PK)


Emissienorm


Assen

Asconfiguratie

Gewicht

Ledig gewicht (kg)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)
Zoekwoord

185 resultaten
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

Gebruikte wissellaadbaksysteem vrachtwagens kopen

Vrachtwagens met een wissellaadbaksysteem kunnen ingezet worden voor intermodaal vervoer. Dat wil zeggen dat de laadbakken zowel geschikt (kunnen) zijn voor het vervoer via vrachtwagen, als ook via schip of trein. Dankzij een dergelijk systeem hoeven producten of goederen die zich in de laadbak bevinden niet meer een voor een omgeladen te worden, maar worden deze met de laadeenheid tezamen omgeladen. Dit bespaart tijd en dus kosten voor het transport van deze producten of goederen. In een kwestie van minuten kan een vrachtwagen met wissellaadbaksysteem zijn lading afstaan en een nieuwe lading ontvangen, simpelweg door de gehele laadbak te vervangen. Wilt u uw transportcapaciteit nog verder uitbreiden? Er zijn ook opleggers met wissellaadbaksysteem te vinden op TrucksNL.

Uitvoeringen

Wissellaadbakken komen in verschillende uitvoeringen en maten. Kijk daarom altijd goed voor welke maten en/of uitvoeringen het wissellaadbaksysteem op uw vrachtwagen geschikt is. Er zijn een aantal varianten wissellaadbakken te onderscheiden:

Klassieke wissellaadbak

Soortgelijk aan een zeecontainer, echter zijn de klassieke wissellaadbakken van een veel lichter materiaal gemaakt. Het is bij dit type laadbakken ook mogelijk dat de zij- en/of bovenkant gemaakt zijn van huifzeilen. Al met al maakt dit de klassieke wissellaadbak niet geschikt om op te stapelen.

A-Behalter

Het type A-Behalter (Duitse term voor laadbak) heeft betrekking op laadbakken die langer zijn dan 12 meter. Ook dit type laadbakken is niet stapelbaar.

C-Behalter

Het type C-Behalter heeft betrekking op laadbakken die over het algemeen breder en/of langer zijn dan standaard 20ft zeecontainers, doch korter zijn dan 12 meter. In de basis is het C type laadbak eveneens niet stapelbaar, maar omdat dit voor het zeevervoer voor problemen zou kunnen zorgen, is er ook een stapelbare variant gemaakt. De kleinste variant is een C 715, waarbij het getal voor de lengte in centimeters staat. 

BDF en Renova bekenste merken

Uiteraard moeten vrachtwagens wel met wissellaadbaksystemen worden uitgerust om de juiste laadbakken te kunnen vervoeren. De bekendste merken wissellaadbaksystemen zijn de systemen van BDF en Renova. Deze namen zult u dan ook geregeld tegenkomen wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een MAN vrachtwagen met wissellaadbaksysteemMercedes Benz vrachtwagen met wissellaadbaksysteem of een DAF vrachtwagen met wissellaadbaksysteem.