Plaats advertentie
Verwijder filtersConditie


Bedrijfsuren


Bouwjaar


Prijs (€)


Laadvermogen (kg)


Totaalgewicht / GVW (kg)


Zoekwoord

Vorkheftrucks / vorklifts

2.804 advertenties

Vorkheftrucks voor binnen- en buitengebruik. Vorkheftrucks voor binnen gebruik hebben meestal plastic banden en worden aangedreven door een accu. Een heftruck voor buiten heeft vaak een verbrandingsmotor en is een stuk groter.

2.804 advertenties
Ontvang dagelijks de nieuwste advertenties in uw inbox
Dankzij de e-mail alert mist u niets meer.
  • Privacy gegarandeerd
  • Gratis
  • Elk moment opzegbaar

De vorkheftruck is een heftruck waarbij door middel van de lepels een pallet of ander voorwerp opgetild en verplaatst kan worden. In de transportwereld worden dan ook vorkheftrucks van verschillend kaliber gebruikt. Deze heftruck wordt in grote magazijnen of opslagplaatsen ingezet, maar ook in de industrie of het havengebied.

Vorkheftrucks: divers in bouw en werking

De vorkheftruck met verbrandingsmotor werkt op LPG of diesel. Benzine wordt door de energie die nodig is om de machine te laten werken te prijzig. Elektrische vorkheftrucks komen voor de kleinere modellen voor, met name in het werk in magazijnen. Onder de wagen zitten vier tot 6 wielen. De 2 achterste wielen zorgen voor de aandrijving.

Bij de grotere vorkheftrucks zit de bestuurder in een stalen kooi rond de bestuurdersplek. Dit is ter bescherming van de bestuurder, mocht de heftruck omvallen of omgestoten worden. De meeste vorkheftrucks voor interne transport hebben een gemiddelde vorkafstand van 1.20 meter. De vorkheftruck kan uitgerust zijn met een zogenaamde vorkversteller. Hierbij kan de vork op diverse afstanden van elkaar worden afgesteld. Daarmee kunnen pallets van verschillende grootte vervoerd worden. Voor de verlaging van het zwaartepunt is de motor onder de bestuurdersplek geplaatst. De vorkheftruck kunnen erg in grootte variëren. Hierdoor is hun laadvermogen uiteraard ook verschillend. Dit kan van 500 kilo tot 90 ton variëren. De hefarmen werken met een hydraulisch hefsysteem. De vork kan is sommige gevallen ook gekanteld worden.

Van magazijn tot haven: vorkheftrucks overal inzetbaar

Er zijn verschillende soorten vorkheftrucks. De verreiker kan als een vorkheftruck met telescooparm worden beschouwd, die geschikt is om op ruw terrein te rijden. Veel standaard vorkheftrucks zijn hier namelijk niet geschikt voor. Een ander voorbeeld van een vorkheftruck is de zijlader. Hierbij worden vrachten in de lengterichting vervoerd. Dit is handig met dingen van grote lengte zoals planken.

Een vorkheftruck verschilt van de reachstacker. De reachstacker kan naast stapelen ook een aantal containerrijen naast elkaar plaatsen. Met de vorkheftruck lukt dat niet. Dit wordt veel in magazijns voor onder andere bouwonderdelen gebruikt.

Vorkheftrucks kopen - gebruikt en nieuw - TrucksNL

Hoe adverteer ik vorkheftrucks?

Het verkopen van één of meerdere vorkheftrucks via TrucksNL is zeer eenvoudig. U kunt zich hier aanmelden voor een abonnement of om een losse advertentie te plaatsen. Kortom, iedereen kan een advertentie plaatsen op TrucksNL.

Hoe werkt TrucksNL?

TrucksNL is een internationaal handelsplatform. Iedereen kan er advertenties plaatsen of voertuigen kopen. De website wordt dagelijks bezocht door handelaren, dealers, transport- en bouwbedrijven uit de hele wereld. U kunt reageren of reacties ontvangen via e-mail, telefoon en WhatsApp.

Staan er alleen gebruikte vorkheftrucks geadverteerd?

Gebruikte vorkheftrucks vertegenwoordigen het grootste aanbod op de website, maar er worden ook nieuwe en beschadigde objecten aangeboden. Dit betreft ongeveer 10% van het aanbod van de in totaal ruim 100.000 advertenties die online staan.